Opinions: Gates de fons

2 d’octubre del 2006 vora les 20:00 hores comença “Mar de fons”, sèrie de ficció per a la nova temporada de TV3 . Durant el transcurs de la sèrie cobra importància les accions que fa una adolescent amb el seu ordinador, el problema són les eines que empra…

En els primers capítols ja vàrem poder apreciar que el client de missatgeria instantània que emprava la noia era el Windows Messenger (en desconec la versió). El sistema operatiu, com no Microsoft Windows XP. El navegador Internet Explorer. Aquestes actituds són vergonyoses per a una televisió pública que en principi hauria de recolzar el programari que està a l’accés de tothom, com és el programari lliure. Posant-nos al seu lloc podríem pensar que la raó de que emprin aquest programari no lliure és que “és el més emprat pels usuaris”. Tenint en compte això com és que quan la noia fa una cerca a Internet en comptes d’emprar el cercador Google (sens dubte el més emprat per la societat catalana i d’arreu del món) utilitza el de MSN, un cop més de Microsoft? Com és que ara no segueixen el patró “del més utilitzat”?

Aquest fet podria passar com una simple anècdota, però el problema és quan es repeteix contínuament per les televisions (sobretot TVC) i fa reobrir de nou, el dubte que tenim molts del perquè de que la televisió no defensi quasi mai el programari lliure. Un altre exemple és als Telenotícies de TV3 on sempre hi acabem veient la barra d’Internet Explorer quan s’ha de mostrar una plana web.

D’altra banda s’ha de felicitar la sèrie “Porca Misèria” al emprar escriptoris KDE (si no erro) o per exemple BTV, que recolzen el navegador Mozilla Firefox.

Share Button

Etiquetes:

Categories: General