Ubuntu inclou Firefox

Com diuen a Desktop Linux, la versió 6.10 d’Ubuntu (la distribució més famosa de Linux) finalment si que incorporarà tant el motor de Firefox com el seu logotip.

Tot va començar quan Mozilla va denunciar Debian (distribució “mare” d’Ubuntu) d’utilitzar el nom “Firefox” sense utilitzar el logotip real, el problema és que aquest està registrat i per tant des de Debian no consideren que vagi conjunt amb la política lliure de la distribució. A més, Mozilla demanava tenir constància de tots els canvis que fessin al codi del navegador per poder adaptar-lo.

Debian va decidir deixar d’utilitzar el nom “Firefox” i ara utilitzava “IceWeasel”. D’això que Mark Shuttleworth, creador de Canonical, creador d’Ubuntu, negociant hagi aconseguit arribar amb un acord amb Mozilla. Mark, deia “…la posició de Debian tant sobre programari lliure com sobre marques registrades és molt complexa i no totalment coherent.”, tot i això defensava les dues part i deia comprendre-les: “Ambdós estant sent totalment raonables sobre les seves posicions. Debian té tots els drets per considerar que és millor o pitjor distribuir amb la seva versió i pels seus usuaris, i Mozilla té tots els drets a protegir les seves marques registrades.

“Tots estem compromesos un 99.9% amb el mateix punt de vista. Tenim molt més en comú que els nostres col·legues i homòlegs de Microsoft i Opera o altres venedors de navegador propietaris. Assegurem-nos que el to del nostre diàleg reflexa la realitat de la nostra alineació (i dels nostres desacords) més que una simple pedra a la sabata.” va afegir finalment Mark amb un toc d’humor.

Share Button