Firefox Gran Paraíso no funcionarà en SO antics

Firefox s’ha caracteritzat, sempre, per ser multiplataforma i funcionar amb quasi tots els sistemes operatius que hi ha el mercat, siguin nous o vells.

Això ara s’ha acabat, si és cert que el Firefox seguirà funcionant per a Windows, Linux i Mac com feia fins ara requerirà versions modernes de Windows i de Mac (no s’especifica res de Linux). Per tant els Windows 95, 98 i ME i el Mac OS X 10.2 no podran emprar la tercera versió del Firefox, que sortirà el novembre del 2007 (l’Internet Explorer 7 no era compatible amb Windows anteriors al XP). Això és degut que el nou Firefox empra el motor Gecko 1.9.

Un cop surti el Firefox Gran Paraíso el Firefox 2 només tindrà 6 mesos de vida (amb actualitzacions) fins que s’abandonarà el projecte, per tant als volts d’abril del 2008 el Firefox 2 ja estarà inoperatiu. Passarà igual aquest 2007 en el qual (també a l’abril) el Firefox 1.5 deixarà de rebre actualitzacions.

Share Button

No responses yet

 1. Anonymous escrigué el :

  Trovo que aixó es un atropellament, Que pasa? Que els que tenim w98 no tenim dret a viure? que no varem pagar unes 30.000 pts en el seu temps per tenir una copia legal de w98? que ens teniu que robar cada dos o tres anys obligant a la gent per la llei de l’embut a comprar OS nou ? per quins set sous? En aixó es el que jo (i molta gent l’hi diu) un atracament. Hi ha qui es quiexa del terrorisme . . . pero aquesta sistematica vostra de invalidar al que ha pagat un de la seva butxaca per mi es el nou terrorisme, el de paper i bolígraf.

  Xavier (Barcelona)

  llum7@yahoo.es

 2. Pellroja escrigué el :

  Bones Xavier, nose si o sabras pero existeixen alternatives com GNU/Linux, on això no passa. A GNU/Linux el programa deixa de funcionar quan el maquinari ja no soporta l acces de recursos. En canvi a windows deixen de funcionar les coses quan els i interessa, i tambe per una mala contrucció del sistema operatiu.

  Si no ti vols tornar a trobar, et recomano que utilitzis GNU/Linux, on nomes hauras de canviar de sistema operatiu, quan l ordenador ja no tingui preus recursos per suportar-ho