Firefox 2 vs Internet Explorer 7 (part 2)

Vegeu la primera part!
XiTi Monitor, l’empresa francesa d’audiències que sovint fa estudis sobre el Firefox, tal com va prometre, han publicat el segon estudi sobre l’ús del Firefox 2 respecte l’Internet Explorer 7(fr).

Durant la setmana del 27 de novembre al 3 de desembre l’ús del Firefox 2 respecte al Internet Explorer 7 ha estat superior en dos terços dels estats europeus, entre ells Espanya (5,1%-4,3%). A Andorra no i els tants per cent són de 4,7% per la segona versió del navegador lliure i d’un 10% per la setena versió de l’IE.

Andorra és el setè país europeu on més s’utilitza l’IE 7 (10%), el líder és el Regne Unit amb un 14,3%. Per desgràcia Andorra és l’últim país europeu per ordre d’ús del Firefox, llista encapçalada per Finlàndia amb un 15,8%.

En un estudi sobre l’ús dels dos navegadors a França des de la setmana del 16 de novembre el Firefox 2 guanya amb claredat al l’Internet Explorer 7, això fins la setmana del 20 de novembre on l’Internet Explorer 7 ha obtingut un pujada impressionant (d’un 3 a un 12%, quasi).

Una dada a tenir en compte és la comparació entre l’ús de les antigues versions (Firefox 1.5 vs Internet Explorer 6) i de les noves (Firefox 2 vs Internet Explorer 7). És aquí on apreciem que en percentatges hi ha més usuaris del Firefox actualitzats que usuaris de l’IE. Comptant totes les versions del Firefox i totes les de l’IE el Firefox acumula un 21,5% respecte un 78,5 de l’IE. En canvi el Firefox 2 té un 42% davant un 58% de l’IE.

Les dades són més optimistes a Espanya on el Firefox 2 segueix sent més utilitzat que l’Internet Explorer 7 (54%-46%). Si s’estudien totes les versions dóna que el Firefox només té un 14% dels usuaris; molt per darrera del 85,9% de l’IE.

Vegeu l’estudi aquí(fr).

Share Button

Etiquetes:

Categories: General