Resum de desembre

El darrer mes de l’any ens ha deixat moltes dades interessants. Com ja vaig fer a l’octubre i al novembre, he preparat un resum del mes de desembre, espero que us agradi, les dades són a les 20:00 (aprox.) del 31 de desembre.

Notícies
S’han publicat 30 notícies (comptant aquesta; igual que el mes de novembre i 20 menys que l’cotubre), de les quals 1 ha estat un tutorial (1), 1 curiositats (1,2) i 1 altra opinió (1).

Durant aquest període em assistit al recolzament del programari lliure pel PSE a Euskadi (1,2), també a França s’han fet avenços en aquest sentit (1), hem assistit a dos rècords del màxim d’extensions (1,2), hem conegut encara més el Firefox 3 Gran Paraíso (1,2), s’ha trobat una nova vulnerabilitat encara no sol·lucionada (1), s’han publicat la versió 1.5.0.9 i la 2.0.0.1 (1) i moltes altres notícies que podeu mirar llegint l’arxiu de desembre.

Visites
Aquest mes hem rebut 291 visites 58 menys que a l’octubre.

D’aquestes un 57% han arribat amb enllaços des d’altres webs, un 34% ha arribat directament (introduint la URL a la barra d’adreces) i un 7% des d’algun cercador (del Google, totes, com els dos mesos anteriors), del % restant no se’n tenen dades. Els que han vingut a través d’un link ho ha fet, sobretot de Softcatalà (55, comptant firefox.cat com a Softcatalà), del Blogger (28), Pell Roja (22), la Tafanera (17), Tecnovetats (9), el Cau del Drac (8), el Racó Català (7), la Viquipèdia (3), Google (3), Ambproufeines (1), Zona Firefox (1) i cercadors de blocs varis (2).

El 92% de les visites han estat des d’Espanya, però també n’hem tingut d’Andorra, Itàlia, Argentina, Estats Units, Regne Unit, França, Mèxic, Polònia, Alemanya, Sèrbia i Montenegro i de la Xina.

Com no el Firefox és el navegador més emprat pels visitants amb un 83%, el Mozilla aconsegueix un 7%, l’Internet Explorer un 7%; i el Konqueror, el Safari i l’Opera junts sumen poc més del 3%. El 79% de les visites, a més, utilitzen Windows XP, un 14% Linux i poc més d’un 3% Mac OS, el tant per cent restant se l’emporten diferents versions de Windows (98, 2000, 2003, Vista…). Un 45% de les visites utilitzen una resolució de 1024×768, un 42% de 1280×1024 i un 4% 800×600.

Un mes més les 8 és l”hora amb més afluència de visitants: un 10% de les visites del dia es produeixen entre les 8 i les 9; la pitjor hora són de les 5 a les 6 del matí quan només es rep un 0’4% de les visites. El diumenge torna a ser el dia amb més visites (18%), després que durant l’octubre el dimecres li treiés el lloc. El pitjor dia passa ara a ser els dissabtes amb “només” un 12%.

Totes aquestes dades gràcies a ShinyStat

La web
Vam posar (i posteriorment treure) un enllaç a la Marató de TV3 i hem instal·lat un enllaç per Tafanejar totes les notícies.

Share Button