A punt per superar el 25% a Europa

A FirefoxCAT sempre tenim un ull posat a l’empresa d’audiències francesa XiTi Monitor(en), que mensualment feia reportatges sobre l’ús del Firefox tant a Europa com arreu del planeta.

Feia mesos que no s’actualitzava, ahir es va fer el resum de la primera quinzena de març(fr), i un cop més els resultats són impressionants.

Tot i que l’estudi és en francès tota la informació és a les imatges per tant no cal saber l’idioma per entendre’l.

Al títol destaquen que el Firefox està a la frontera del 25% d’usuaris a Europa, i així és, el percentatge de “firefoxers” és de ja un 24,1%, un +0,9% respecte el novembre del 2006, fet que demostra que la sortida de l’Internet Explorer 7 no ha afectat a l’imperable remuntada del Mozilla Firefox.

L’estudi es basa a nivells d’estats, per tant no es pot fer un resum de com estar la situació als Països Catalans. Andorra segueix sent el país per la cua, amb tan sols un 13,2% (+1%), tot i això ja queda a només un 0,1% dels Països Baixos, els penúltims.

Espanya queda sisena per la cua, amb un 15,7% d’usuaris del navegador lliure (+2%). Itàlia té un 15,5% (-0,5%) i França un 22,3% (+1,7%).

Eslovènia és el primer país, amb un 44,5% (+4,0%), Finlàndia segona amb un 41,3% (+2,0%). El país que més guanya la República Txeca, un +4,8%, que la situa setena amb un 31,5%. Dels cinc països que perden, el que ho fa amb més contundència és Hungria amb un -3,9% que la sitúa amb el 27,2%.

Per continents Oceania repeteix al liderat amb un 24,8% (+1,4%), Europa segona amb un 24,1% (+0,9%). Àsia i Amèrica del Sud són el darrers amb l’11,9%.

Cal mencionar els tres nous països que han entrat a l’estudi tot i no ser europeus: Tunissia (18,8%), Marroc (9,4%) i Algèria (8,2%).

Podeu veure l’estudi aquí
més sobre estudis de XiTi Monitor aquí

Actualitzat: En conseqüència hem modificat la pàgina de rècords.
Share Button

Etiquetes:

Categories: General