Opinions:TVC discrimina als usuaris del Firefox

3alacarta, és un servei innovador a la seva època que ofereix veure vídeos dels canals de TVC (TV3, Canal 33, K3, 300, 3/24). També ofereix la possibilitat de veure aquests canals en directe a través d’Internet.

Els vídeos tenen un qualitat força baixa (pitjor que molts vídeos de YouTube(en)). Per això hi ha la possibilitat de veure el vídeos en qualitat de banda ampla (190KB/s), pagant.

El problema d’això és que quan intentem obrir un vídeo en qualitat de banda ampla ens apareix el següent missatge:


“Actualment aquest vídeo està disponible només en qualitat banda ampla i és accessible utilitzant el navegador Internet Explorer”

“és accessible utilitzant el navegador Internet Explorer” no especifica res d’altres navegadors, tot i que no cal ser massa llest per saber què passa. En comptes d’haver seguit el estàndards lliures per fer la pàgina web van pensar de fer-la perquè només els usuaris d’Internet Explorer (i per conseqüent de Microsoft Windows) puguin veure els vídeos.

Un cop més la televisió pública, la que paguem tots els catalans, demostra clarament que sí hi ha “ciudadanos de segunda” però que aquests són els que creuen en la llibertat de la informàtica.

Per comprovar que això succeeix dirigeix-te a la pàgina web de 3alacarta (www.3alacarta.cat) vés fins al final de tot de la pàgina i veuràs un vídeo marcat amb una estrelleta (el vídeo d’avui és “Oms i Ridao debatien fa un any qui va trencar la unitat de l’Estatut“), prova d’obrir-lo amb un i altre navegador.

Share Button