Opinions: El Firefox a 3.0


3.0 és una programa que s’emet els migdies de diumenges per TV3 que parla d’Internet, videojocs i noves tecnologies.

Per començar cal mencionar que quan ensenyen pàgines web el navegador que utilitzen és el Mozilla Firefox 2. És, per tant, i sense comptar Porca Misèria, el primer programa de TVC que veig que utilitzin algun programa lliure.

Això contrasta amb un article que vaig publicar en aquest bloc l’11 d’abril, en el qual mostrava com els usuaris del Firefox estem discriminats per TVC a l’hora de fer servir serveis webs com 3alacarta.cat.

A l’apartat e-nquestes del programa, han fet diverses preguntes a gent del carrer (al Mercat de la Boqueria). Una de les preguntes era: “Firefox o Explorer?”, els resultats han estat molt igualats. No obstant la gent que participava a la “e-nquesta” no tenia massa coneixements d’informàtica i a moltes preguntes responien la paraula que els semblava més simpàtica: era una enquesta sense cap mena de rigor.

Tot i això sempre és bo que se senti parlar o anomenar programari lliure a la tel·levisió.

Share Button

Etiquetes:

Categories: General

No responses yet

  1. PellRoja escrigué el :

    jo tambe he vist el programa avui, ha estat bastant be, una mica salsero i friki pero be.

    El que m’ he fixat es que tenen el windows xp en castell`a i el mateix firefox estava en castell`a.

  2. Aljullu escrigué el :

    En la llengua no m’hi he fixat, però és cert que utilitzven Windows.

    A més a la part final del programa s’han afanyat q treure draps bruts del Windows Vista. TV3 segueix en mans de Microsoft, però algo és algo.