Opinió: Una pàgina web del Govern més que es salta els estàndards

Sembla que en aquest estat (Espanya) és habitual que el govern faci pàgines web incompatibles amb el Firefox.

Aquest és el cas de la pàgina web del “Ministerio de Sanidad y Consumo”, en concret de l'”Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición”. Si provem d’obrir la pàgina(es) amb el Firefox, els resultat fa pena.

Així es veu:

I així s’hauria de veure:

He provat que passava amb els altres navegadors, amb l’Internet Explorer s’obre perfectament. Amb els navegadors derivats de Mozilla (com el Firefox) que utilitzen el motor de renderitzat Gecko s’obre molt malament. En canvi amb l’Opera si que es veu bé.

Això ha portat que em preguntés si potser la pàgina web realment complia els estàndards (l’Opera supera tant al Firefox com a l’IE en aquest apartat). He anat al validador de codi de la W3C(en) i els resultat ha estat clar: s’ha passat per on han volgut els estàndards web(en), que tenen la funció de fer les pàgines web accessibles a tothom, utilitzi la tecnologia que utilitzi.

Segons comenten a Menéame(es) han tancat durant una estona la web per reformar-la, però se segueix veient igual que abans amb el Firefox, per tant em pregunto, què és el què han reformat.

Però el més graciós de tot això és que al final de la pàgina posen un banner com el següent, que només es posa a les pàgines web que segueixen els estàndards:


Actualitzat: El dimecres 4 de juliol han arreglat la pàgina i ja es veu correctament amb el Firefox.

Via: Menéame (1)

Share Button

No responses yet

 1. Anonymous escrigué el :

  FirefoxCAT tampoc valida al W3C… 🙁

 2. Pau escrigué el :

  Jo des de Linux i amb firefox la veig sense cap problema.

  Per altra part, això del w3c serà cosa de blogger… Potser firefoxcat hauria de pensar-se passar-se a WordPress.com??

  jiji

 3. Aljullu escrigué el :

  anònim, ja ho vaig comprovar el mateix dia, xD.

  Però la veritat és que la meitat del codi és del Blogger i per tant jo no el puc modificar.

  Tot i això es veu bé amb l’IE, el Firefox i l’Opera (no ho he provat amb el Safari). Per tant tots els errors són de no posar descripcions a les imatges, oblidar-me alguna etiqueta, etc.