El Firefox 3 podria eliminar la barra de menú

La barra de menú (aquella que posa “Fitxer“, “Edita“, “Visualitza“…) es podria eliminar a la tercera versió del Firefox, tal i com es va fer amb l’Internet Explorer 7.

Cal remarcar, que l’ús que fem d’aquesta barra és, en la majoria dels casos, pràcticament nul (hi ha algú que per obrir una pestanya vagi a “Fitxer“->”Nova pestanya“?), la majoria d’eines que podem utilitzar d’aquesta, estic segur que es poden transformar en botons a la barra d’eines o en dreceres de teclat (com les opcions de copiar i enganxar). Sense anar més lluny, hi ha moltes extensions la funció de les quals és amagar aquesta barra, si aquestes extensions tenen èxit, significa que la majoria dels usuaris del Firefox ja no confiem en aquesta barra.

Segurament a les versions beta començarem a veure aquest tipus de canvis, i com els Llocs (Places) s’implementaran amb aquesta nova interfície.

Share Button

No responses yet

  1. sepharad escrigué el :

    Doncs a mí no em sembla gaire bé que s’elimini la barra de menú per imitació a l’estètica de l’iExplorer. De fet, darrerament m’he comprat un portàtil preinstal·lat amb Vista, i tot i que li he posat Ubuntu i uso Firefox, una de les coses per a mi més molestes del nou iExplorer és precisament la manca d’aquesta barra (que d’altra banda se li pot dir al navegador que la mostri).

    Espero que si finalment es fa aquest pas els desenvolupadors del Firefox afegeixin l’opció de mostrar-la igualment. A mi em resulta útil, per exemple, per netejar les dades personals (a Eines) o per veure ràpidament l’historial sense obrir una barra lateral.

    Salut!

  2. Aljullu escrigué el :

    Suposo que si l’eliminen faran com a l’IE que amb la tecla Alt (em sembla) es pot accedir a ella. Estaria bé que habilitessin una opció a les opcions que permetés carregar-la o no.