El Firefox té el 28% del share

XiTi Monitor després de molts mesos ha tornat a publicar un estudi sobre l’ús de navegadors. Bé, en realitat són dos estudis, un sobre l’ús del Firefox a Europa(fr), i l’altre una comparativa entre el Firefox 2 i l’Internet Explorer 7(fr).

En el primer cal destacar que el Fa irefox se situa amb un 27’8% dels internautes, fet que ha significat una pujada del 3’7% respecte fa quatre mesos. També és molt interessant veure que per primer cop des que es realitzen aquests estudis, en tots els països d’Europa l’ús del Firefox augmenta o es manté. A Irlanda puja 13’7 punts, el que significa un 55% més que fa quatre mesos. La llista la segueixen encapçalant, Eslovènia (47’9%), Finlàndia (45’4%) i Eslovàquia (40’4%).

França puja 1’6 punts (que representa un 7% més que fa quatre mesos) i se situa amb 23’9%, Espanya 3’5 punts (un 22%) i se situa amb 19’1%, Itàlia 2’8 (un 18%) i se situa amb 18’3% i Andorra 4,3 (un 33%) i se situa amb 17’5%.

Per continents Oceania segueix al cap davant amb un 28’9%. Europa és segona amb el 27’8% que hem esmentat pujant 3’78 punts (que represneta un 15% més). Àsia és la pitjor amb un 14,3%.

El segon estudi revel·la que si el maig d’aquest any l’Internet Explorer 7 s’utilitzava més que el Firefox, actualment s’ha tornat a invertir la situació i és el Firefox 2 amb un 23’1% el líder i l’IE7 el perdedor amb un 22’6%.

Per desgràcia a França, Espanya, Itàlia i Andorra l’Internet Explorer 7 domina al Firefox 2. Tot i això és interessant veure com el 83’2% dels seguidors del Firefox estem actualitzats a la última versió (2.0.0.*), en canvi tan sols un 33’9% dels usuaris de l’Internet Explorer naveguen amb la versió 7.

Recomano també veure la notícia al respecte(en) a Mozilla Links(en), on han el·laborat uns gràfics molt interessants.

vegeu el primer estudi
vegeu el segon estudi
vegeu la notícia a Mozilla Links

Via: SomGNU (1)
Share Button

Etiquetes:

Categories: General