Thunderbird deixarà de ser un projecte de Mozilla

Mozilla ha fet un comunicat oficial dient que la Fundació deixarà de recolzar el projecte Thunderbird(en), un client de correu electrònic lliure. No amb això diuen que serà el final d’aquest programa, sinó tot el contrari, volen així fer-lo reeixir.

La raó és perquè segons ells Mozilla està massa centrada en el projecte del Mozilla Firefox i en conseqüència s’està abandonant el Thunderbird.

Demanen la col·laboració de la comunitat del Thunderbird per decidir quin futur ha de tenir el programa, i proposen tres opcions:

  1. Crear una fundació sense ànim de lucre anàloga a la Fundació Mozilla: la Fundació Thunderbird, que dedicaria tots els esforços al client de missatgeria instantània. Aquesta propostes té els seus avantatges i desvantatges, com a positiu seria la manera de separar més clarament el Firefox i el Thunderbird, com a negatiu seria un procediment llarg i costós que els desenvolupadors del Thunderbird no podrien fer: un programador no es pot ocupar de gestionar administratives.
  2. Crear una subsidiària de la Fundació Mozilla. Si és cert que així s’evitaria el problema que hem mencionat a la proposta anterior, de la inexperiència dels treballadors del Thunderbird en gestionar una Fundació; no serviria per sol·lucionar el problema principal que és que el Thunderbird ha quedat en segon pla davant del Firefox.
  3. Fer del Thunderbird un projecte comunitari, com és ara SeaMonkey. SeaMonkey abans era la Suite Mozilla, el projecte principal de Mozilla, al veure que tenien més èxit el Firefox i el Thunderbird Mozilla va abandonar el projecte de la Suite Mozilla per a centrar-se en els dos nous programes i la comunitat va ressusitar la Suite Mozilla sota el nom de Sea Monkey; ara la història podria repetir-se amb el Firefox.

Pel to que utilitzen al comunicat sembla que la opció que més els convenç és la tercera.

Share Button