Firefox 3a8

Fa poc Mozilla va alliberar la vuitena versió alpha del Firefox 3. A FirefoxCAT hem analitzat, una per una, totes les novetats que porta i les detallem a continuació:

Primers passos dels “Places”

Una de les principals estrelles d’aquesta tercera versió del Firefox està començant els seus primers passos, i en aquesta vuitena alpha hem pogut experimentar amb ella. Places consistirà en integrar les “Adreces d’interès” i l'”Historial” en una mateixa funció.

En el Firefox 3a8 ja es pot apreciar com seran les noves adreces d’interès: al costat de l’adreça (just abans de la fletxa verda) trobarem una estrella que ens permetrà afegir la pàgina web a les nostres adreces d’interès fàcilment. Ara tindrem dos sistemes per classificar-les: a partir de carpetes (com fins ara) o mitjançant etiquetes.

Per exemple, FirefoxCAT ho posaríem a la carpeta “Mozilla Firefox”; i li posaríem les etiquetes “Firefox”, “notícies” i “programari lliure”.

Nou gestor de descàrregues

El Firefox 3 portarà un gestor de descàrregues molt més potent que l’anterior: amb possibilitat de pausar, cancel·lar, reemprendre, etc. les descàrregues.

INFO: Nous detalls del gestor de baixades (07/09/07)
INFO: El Firefox 3 permetrà pausar i reemprendre les descàrregues (14/08/07)

Sistema anti malware

El Firefox 3a8 ja ha inclòs la protecció contra llocs que permetin descarregar programari maliciós. També s’ha incorporat el detector de permisos, que ens diu, al entrar en una pàgina https:// qui ha aconseguit el permís d’explotació del domini segur.

INFO: Els llocs segurs i el Firefox (12/06/07)

Arrossegar les pestanyes

La possibilitat d’arrossegar les pestanyes ja fa anys que el Firefox la porta, però amb aquesta nova versió serà molt més atractiva: mentre desplaçament la pestanya la veurem, a més al posar el ratolí sobre una pestanya, ara, ens apareixerà una mà.

Redimensionar la caixa de cerca

Des del Firefox 3a8 podem redimensionar la caixa de cerca com vulguem i de manera molt fàcil i senzilla, només cal posar el ratolí sobre la “frontera” i arrossegar-la.

Administrador de contrasenyes més estètic

L’administrador de contrasenyes ara es mostra com una barra emergent (del tipus de la del bloqueig de pop-ups) en comptea de com una finestra emergent, que era molt molesta.

INFO: Nou aspecte de l’administrador de contrasenyes en el Firefox 3 (02/09/07)

Millorada la cerca a la barra d’adreces

En el Firefox 3 s’ha millorat la cerca a la barra d’adreces i ara escrivint “Firefox”, per exemple, ens surten totes les pàgines relacionades amb el Firefox que hàgim visitat, i no només les que tinguin un nom que comenci així.

Plugins al menú de complements

Amb aquesta nova versió els plugins estan a la finestra de complements, junt amb les extensions i els temes.

INFO: Menú de plugins amb el d’extensions i els temes (14/08/07)

També s’ha millorat la interfície pels Windows Vista, de tal manera que ara s’integra a la perfecció amb aquest sistema operatiu.

llista completa de canvis en anglès

La següent versió, la Milestone 9 (que segurament seguirà sent alpha) es publicarà a l’octubre: el dia 16 es congelarà el codi, per tant uns dies després sortirà la versió alpha. Recordeu que podeu obtenir un cronograma de llançaments a la Viquipèdia.

  • 3a8: Windows, Linux, Mac OS X, material (atenció això no són versions estables, sinó Alphes, si no sou un usuari avançat o un testejador no les descarregueu. Al no ser una versió estable tan sols estan disponibles en anglès)

vegeu altres versions del Firefox 3: 3a7, 3a6, 3a5, 3a4, 3a3, 3a2 i 3a1

Share Button