13 scripts Greasemonkey pel Gmail

Segurament, si estàs aquí, és perquè utilitzes el Firefox com a navegador (si no te’l pots descarregar des d’aquí); si a més utilitzes, com a client web de correu electrònic el Gmail, estàs d’enhorabona perquè us presento 8 scripts pel Greasemonkey (instal·la l’extensió des d’aquí) que us poden resultar molt útils:

Conversation Preview: permet, fent clic dret sobre un missatge veure’n una previsualització com mostra la imatge, és molt pràctic perquè permet estalviar molt temps ja que pots veure si un correu electrònic és o no interessant.

(clic sobre les imatges per ampliar)

Fixed Font Toggle: usualment rebem correus electrònics que estan escrits de colors, o amb lletres molt grosses. Això dificulta molt la lectura, i aquest script ha nascut per oblidar aquest problema. Ens incorpora una un botó (com mostra la segona imatge) que permet amb un simple clic (i sense haver de recarregar la pàgina) veure el missatge amb un tamanya de lletra estàndard (especialment petit, en la meva opinió) i de color negre.


Label Colors
: si utilitzes Gmail potser utilitzes les etiquetes que incorpora, que serveixen per categoritzar els missatges. El problema d’aquestes etiquetes és que al veure el missatge pràcticament no es distingeixen (estan totes escrites en lletra verda i molt petita). Amb aquest script podrem afegir-lis qualsevol color que vulguem.

Macros: estableix dreceres de teclat molt interessants i que poden fer anar molt més ràpid l’usuari a l’hora de manipular el Gmail: amb un simple clic a alguna tecla podem marcar el missatge com a llegit, tirar-lo a la paperera, canviar-lo de categoria…

Google Reader Integration: si utilitzes Gmail com a client de correu electrònic i Google Reader com a lector de feeds aquest scritp serà ideal per a tu, incorpora un nou paràmetre al menú de l’esquerre del Gmail anomenat “Feeds” i que indica el nombre d’entrades per llegir.


Saved Searches
: incorpora un estètic menú a l’esquerra amb el qual podem accedir a algunes de les cerques o categories que més ens interessin. Es pot personalitzar molt i incloure-hi i treure-hi cerques.

Super Clean: aquest script no aporta cap utilitat al Gmail, sinó que en modifica l’aspecte completament, fent-lo més “net” com molt bé diu el seu nom; a mi, personalment, m’agrada més l’aspecte per defecte.

Date Search: aquest script incorpora un botó just a sota del de “Cerca un missatge” anomenat “Search by date”. Un cop el cliquem se’ns obrirà un diàleg que ens demanarà una data, la introduïm i directament veurem els missatges enviats aquell dia. Cal dir que això també es pot aconseguir sense l’script, introduint a la caixa de cerca el codi “after:2007/9/27 before:2007/9/28”, per exemple; per tant l’script l’únic que fa és simplificar la feina.

He analitzat 8 dels més populars i útils, però modificacions Greasemonkey pel Gmail n’hi ha un piló més, a continuació en detallo 5 més breument:
With different attachment icons: incorpora una icones definint el tipus d’arxiu adjunt de cada correu electrònic, si és que en té.
Attachment Reminder: ens avisa quan hem clicat per adjuntar un arxiu però no em especificat quin, o sigui, quan ens n’em oblidat.
Filter Assistant: incorpora i millora els filtres dels missatges del Gmail.
Secure: fa que el Gmail es connecti sempre de manera segura (https://) evitant així els http://.
Spam-Count Hide: amaga el botó per accedir al correu brossa del Gmail.

També us pot interessar l’extensió Better Gmail.

Espero que us siguin d’utilitat aquests scripts, tot i que com molt bé recorden a la pàgina del Greaemonkey, poden ser insegurs i si els instal·leu és sota la vostra responsabilitat.

Share Button