Primers detalls del Firefox en els mòbils

Mike Schroepfer ha publicat al seu bloc un escrit sobre el futur navegador de Mozilla per a telèfons mòbils.

L’estructura de l’escrit és la següent, va plantejant-se algunes preguntes generals sobre el navegador i les respòn amb diversos punts. El resumeixo a continuació.

Es venen vint vegades més de dispositius mòbils que d’ordinadors, actualment amb ells es pot accedir a Internet, en un futur això no serà una possibilitat sinó un necessitat. El Firefox al ser el navegador lliure més utilitzat al món hi ha d’ésser.

Moltes empreses ja han apostat per Mozilla als mòbils, com es veu amb el telèfon Nokia N800 (que té Joey), la importància del Firefox al sistema Ubuntu Mobile i el nou Intel Internet Project, a més, fa poc que ARM ha posat seriosos interessos en Mozilla.

El Joey ha servit com a prova, ara treballaran sobretot en que el Firefox del mòbil i el de l’ordinador puguin compartir totes les dades (historial, adreces d’interès, preferències…). El Firefox funcionarà amb extensions i temes programats en XUL.

Mozilla ha contractat Christian Sejersen (conegut pel navegador Openwave) i Brad Lassey, que fins ara ja havia contribuït de manera no oficial perquè es dediquin exclusivament en aquest navegador.

Actualment la majoria de mòbils encara no podrien suportar un navegador, però en pocs anys la situació canviarà radicalment i els navegadors podran funcionar perfectament en els mòbils. I és que la demanda està creixent de manera imparable, i no sembla que hagi de deixar de fer-ho.

Minimo ha servit per veure que el motor Gecko era viable pels mòbils, ara deixarant de treballar en aquest navegador per centrar-se en el Firefox. Amb la versió 1.9 del motor de renderitzat Gecko s’acabaran de fer les últimes modificacions per poder ser totalment compatibles.

El Firefox per a mòbils no estaran abans del 2008, mentrestant ens podem conformar amb el Joey. No hi ha cap raó perquè hagi de sortir el Firefox 3 i el Firefox per a òbils al mateix moment.

Encara no s’ha determinat que portarà el Firefox que no portin altres navegadors, de moment s’està treballant en la idea base. Tothom qui vulgui i pot col·laborar.

Via i imatge: Mozilla Links (1)
Share Button

No responses yet

 1. aniol escrigué el :

  Un Firefox per al mòbil? Doncs al preu que està la connexió a internet a la Península Ibèric, almenys jo no ho faré servir.
  Amb prou feines he fet servir un cop (un sol cop contat) els MMS i va ser per baixar-me una cançó.

  P.D: Gràcies per visitar el blog.

 2. Aljullu escrigué el :

  Bé, aquest navegador ja està pensat “pel futur” actualment no té massa sentit. A més a l’estat espanyol tenim una cobertura d’Internet pels mòbils fatal, i a uns preus d’escàndol. Tot i això amb xarxes Wi-fi i d’aquí a uns anys amb uns nous preus, espero que el puguem utilitzar.

  També cal dir que amb la majoria de mòbils que tenim no funcionarà. Ha de ser un SmartPhone amb sistema operatiu (Symbian, Windows o Linux, entre d’altres) que actualment ronden els 600 euros.

  PD: El mateix et dic 😉