El Firefox 3 també estarà integrat visualment amb Linux

Molta polèmica hi ha hagut recentment a causa d’un post d’Alex Faaborg, encarregat de fer les interfícies especials pel Firefox 3.

Fa uns dies va publicar un escrit presentat la interfície que segurament tindria el Firefox 3 al Windows Vista. Uns dies després, i potser a causa d’una entrada al Digg, va publicar el mateix escrit presentant llavors la interfície pels Mac OS.

Els comentaris de crítica van venir immediatament, no s’havia ni mencionat a Linux, tot i representar prop del 5% dels usuaris del Firefox, i ser el sistema operatiu lliure (i per tant accessible per a tothom) més utilitzat.

Podria semblar que el tema quedava amb Vista amb un tema especial, Mac OS un altre i Windows XP i Linux amb un de compartit. Però en realitat, el tema XP-Linux no hagués estat equitatiu, i hagués passat que s’hauria aprofitat la interfície de l’XP pels Linux.

Immediatament Faaborg va haver de publicar una actualització disculpant-se pel fet i proposant la nova interfície del Linux. De moment hi ha la proposta d’aprofitar el tema Tango pel Firefox, tot i que encara està per decidir.

Tango és un projecte lliure per unificar sota un mateix estil totes les interfícies de Linux.

Reconeixent que serà una feina difícil, degut a la gran quantitat de distribucions de Linux que hi ha, però ja estant treballant en el projecte. De moment el Firefox per a Linux quedaria així:
Sense tenir en compte el text. Hi ha una discussió al Google Groups oberta i s’ha redactat com a bug al Bugzilla.

També us pot interessar l’inventari de tots els botons que portarà el Firefox 3.

Via: Arstechnica (1)
Share Button

No responses yet

  1. aniol escrigué el :

    És difícil amb GNU/Linux? No serà pas perquè no se sàpiga com funciona i el codi no sigui públic. A vegades no acabo d’entendre segons què.

  2. Aljullu escrigué el :

    Diuen que és difícil perquè al haver-hi tantes distribucions i tant diferents és molt complicat fer una interfície que s’adeqüi a tots. Per fer una interfície pel Vista o pel Mac OS no hi ha problema, tenen un aspecte i ja està.

    Però els Linux poden tenir molts aspectes (segons la distribució, l’escriptori o fins i tot personalitzant els icones). A mi, personalment, el tema Tango no m’agrada gens.

    PD: Gràcies, pels comentaris 😉