Mozilla llença un client de missatgeria instantània

Mozilla ens ha deixat a tots amb un pam de nas: ara llançarà un client de missatgeria instantània (tipus MSN, Pidgin, Gaim, aMSN…). Bé, en realitat és un projecte no oficial (no l’ha impulsat Mozilla), però segurament d’aquí poc passarà a formar-ne part.

Aquest programa (que ja ha alliberat la versió de proves 0.1) utilitzarà la tecnologia libpurple, que utilitzen programes tant populars com Pidgin (abans Gaim), Adium o la pàgina web Meebo i la XULRunner, típica de Mozilla.

Instantbird (el nom d’aquest programa) serà programat per Florian Queze i Quentien Castier serà l’encarregat de l’apartat visual i de la pàgina web. Aquest programa permetrà instal·lar extensions, igual que es pot amb el Firefox i el Thunderbird, també inclourà un diccionari i serà multiprotocol: permetrà parlar amb gent connectada a 14 xarxes diferents (MSN Messenger, Yahoo! Messenger, Google Talk…).

Ja han publicat un cronograma amb les opcions que inclouran, i fins la versió 1.0 no es podrà considerar un rival pels altres clients de missatgeria instantània. Han dit que el tema de vídeo i veu no estarà disponible fins passada la versió 1.0.

De moment no han volgut posar dates, i diuen que serà un projecte pel seu temps lliure ja que de moment no tenen cap font d’ingressos. També han comentat que el nom i el logotip (a dalt a la dreta) són provisionals i que depenent de l’acceptació que tinguin pel públic seran els definitius o no. Afegeixen que si algun programador es vol sumar al projecte, que ho faci.

David Ascher, cap de la nova fundació pel Thunderbird, ha vist amb bons ulls aquest nou programa.

pàgina de l’Instantbird
pàgina per a desenvolupadors
pàgina d’ajuda
pàgina de contacte
pàgina d’extensions (de moment no disponible)

Us deixo l’enllaç de la descàrrega per si us interessa:

  • Instantbird 0.1: Windows, Linux, Mac OS X, material (enllaços directes a les descàrregues | atenció això no són versions estables, sinó Alphes, si no sou un usuari avançat o un testejador no les descarregueu. Al no ser una versió estable tan sols estan disponibles en anglès)
Via: Mozilla Links (1,2)

Vegeu també: “Provant l’Instantbird

Share Button

No responses yet

  1. Aljullu escrigué el :

    Segurament també us interessarà això.