Provant l’Instantbird

Després que fa dos dies es publiqués la versió 01 de l’Instantbird m’he decidit a provar-lo, i veure què tal.

Primer de tot, si algú també el vol provar, haureu d’anar a aquesta pàgina i sel·leccionar el sistema operatiu que teniu (Windows, Mac o Linux) i se us començarà a baixar un arxiu comprimit.

Un cop el tingueu baixat el descomprimiu, entreu a la nova carpeta i allà sel·leccioneu l’executable, així ja s’engegarà l’Instantbird. Abans de poder fer res haureu d’especificar un primer compte per poder entrar i parlar amb qui vulgueu.
Posteriorment si voleu podreu afegir més comptes de diferents protocols. Un cop haguem entrat ens trobarem amb dues finestres molt simples, en una hi haurà una llista amb els nostres contactes que estiguin connectats i a l’altre les sessions que tenim obertes.
La veritat és que el programa dóna per poc més: tenim una finestra d’extensions i temes, de moment no té cap sentit ja que no se n’ha creat cap, però en un futur serà una de les parts clau del programa. L’aspecte d’aquest finestra és igual que la del Firefox 2.

La pàgina de diàleg tampoc presenta cap novetat, tenim les diferents converses distribuïdes per pestanyes.
De moment no podem passar arxius, ni emoticones, ni utilitzar càmeres web… tot això estarà disponible en un futur.

De ben segur que aquest programa arribarà lluny (està basat en Mozilla, i segurament no tardarà gaire en entrar a formar part de la Fundació), tot depèn de quan tardin en llançar noves versions, com ja he dit, fins la versió 1.0 aquest programa no arribarà a ser totalment una competència pels altres, i encara no inclourà suport per a càmeres web i micròfons.

L’èxit d’aquest programa també depèn del suport de la comunitat, dels desenvolupadors d’extensions… el mercat de Windows serà molt difícil de conquerir, el MSN de Windows té la paella pel màneg, o sigui que segurament aquest programa haurà de començar per Linux, o Mac com a màxim.

Share Button