Prism, la proposta de Mozilla per revolucionar la infòrmatica

Ahir es presentava a Mozilla Labs (un bloc on parlen dels projectes futurs de Mozilla) Prism, l’oferta de Mozilla per revolucionar la informàtica de com l’entenem avui.

Prism tindrà un funcionament molt simple però a la vegada serà molt útil: s’encarregarà de convertir les aplicacions en línia (Gmail, Google Docs, Google Calendar…) en aplicacions d’escriptori (com l’Outlook, el Thunderbird, Microsoft Office, OpenOffice.org…).
Mentre naveguem per una pàgina com aquestes tindrem un botó que ens permetrà convertir aquella aplicació en línia en una aplicació d’escriptori. Amb un simple clic tindrem al nostre escriptori una nova icona amb la nova aplicació. Quina avantatges té això? doncs per exemple que per consultar el correu o escriure un document no hàgim d’obrir el navegador, que no tinguem aquestes aplicacions com una pestanya més, que la interfície del navegador no ocupi espai a la interfície que ja porta l’aplicació…

(clic a les imatges per ampliar)

I és que actualment molta gent migra cap a aplicacions en línia, així poden accedir als seus arxius des de qualsevol ordinador connectat a Internet, no han de patir ni per compatibilitats amb sistemes operatius i formats de fitxer, etc.
A més permetrà modificar les CSS del lloc per si volem que el programa se’ns mostri d’una altra manera o més integrat amb el nostre sistema operatiu.
Prism serà programari lliure, i multiplataforma: funcionarà a Windows, Mac i Linux. Actualment hi ha una versió de prova per a Windows, i properament hi serà també per a Linux.

Alex Faaborg, encarregat del disseny, està ocupat ideant maneres per convertir un .ico de 16×16 en un icona d’escriptori de 256×256 sense que es vegi pixelat.

Editat 27/10/07:
Mirant la pàgina al Wiki de Mozilla sobre el projecte veig que hi ha la versió 0.7 (l’anterior a aquesta que han publicat) per a Linux i Mac (per a Windows lògicament també).

També podem veure una llista de tasques pendents per afegir al Prism, com per exemple afegir un menú perquè s’obri un compte d’usuari tot sol, preferències del programa, augmentar i/o reduir el text, afegir proteccions de seguretat, permetre que els programes s’executin en un llapis USB, caixa de cerca, mode a pantalla completa, actualitzador automàtic, crear una extensió pel Firefox perquè quedin ben integrats… Una pàgina molt recomanable pels que estigueu interessats en el projecte.

*: descàrregues directes

Font: Mozilla Wiki (1)
Share Button