Estudi sobre l’ús de memòria del Firefox 2 i 3

A ZDNet han decidit posar a prova la versió beta del Firefox 3 i han estudiat quanta memòria consumeix i l’han comparat amb la del Firefox 2.

L’estudi s’ha fet a partir de tres situacions:

  • cinc pestanyes obertes
  • una pestanya i deixant inactiu l’ordinador durant deu minuts
  • dotze pestanyes i esperant durant cinc minuts

Les proves s’han fet en un Windows Vista amb 2GB de RAM i sense instal·lar extensions a cap dels navegadors. Tot i això no ens diuen quines pàgines han fet servir per la prova.

El resultat no és massa positiu: el Firefox 3 tan sols guanya en 1 del casos. La de tenir cinc pestanyes obertes la guanya el Firefox 2 per molt poc. La de tenir tan sols una pestanya i deixant-la durant deu minuts la guanya el Firefox 2 altre cop. L’única situació en la qual el Firefox 3 es pot imposar és al tenir dotze pestanyes obertes durant cinc minuts.

En aquesta tercera situació també han provat l’Internet Explorer 7 que gasta menys memòria que el Firefox 2 però no aconsegueix superar el Firefox 3.

La veritat és que és una decepció que el Gran Paradiso només aconsegueixi guanyar en una de les tres proves a les quals l’han sotmès. Tot i això podem apreciar que el Firefox 3 funciona millor que el 2 quan tenim moltes pestanyes obertes i fa estona que tenim el Firefox obert. També, amb aquest estudi podem veure que el Firefox 3 ha acabat (potser no del tot) amb el cicle d’anar consumint més i més RAM.

Via: Genbeta (1)
Share Button