Provant el Firefox 3 beta 2

Ahir va sortir el Firefox 3 beta 2 i m’he decidit a comprovar quines novetats porta respecte la beta 1.

Llocs

Sembla que el concepte dels Llocs (Places) agafa forma, ja tenim l’historial dins del menú d’adreces d’interès. Però els canvis són molts, podem fer cerques a través de totes les adreces d’interès, de tan sols una carpeta, per menús, dins l’historial. A més les cerques poden ser avançades: podem indicar quin text han de contenir, quan les hem d’haver visitat, la localització… el nou motor de cerca serà molt útil per trobar adreces que havíem visitat i que no trobem.

Altres canvis significatius és que ens deixen personalitzar com vulguem la visualització, definir quines columnes volem veure, com s’ordenen les adreces… A més la interfície ara resulta molt més senzilla.

Nova llista d’adreces visitades

Una altre novetat molt interessant és la llista d’adreces visitades, que ofereix la informació en dues files. A més han canviat el motor per trobar les pàgines, i ara resulta molt més fàcil navegar per on volem de manera ràpida i còmoda.

Arrossegar

Una novetat que els Linux i Mac OS ja portaven a la beta 1 i ara també els Windows: al agafar una imatge o un text i arrossegar-lo, en veurem una miniatura, així no oblidarem què estem arrossegant.

Interfície de Linux

Els usuaris de Linux ja gaudeixen de la nova interfície, amb els botons del tema GTK que tinguin instal·lat.

Altres

Una curiositat que he trobat gràcies a Mozilla Links: si situem el ratolí sobre la barra de cerca i movem la rodeta, podrem canviar ràpidament de cercador sense haver de desplegar el menú.
També cal mencionar els canvis que tot i que són més difícils d’apreciar, al final fan del bon producte una obra mestra, com són la correcció de molts bugs, millores en la seguretat, menys consum de memòria…

Aquesta actualització la definiria com a “qualitat i no quantitat”, les millores són poques, però tan els Llocs com la nova llista d’adreces visitades són molt i molt útils. Cada cop el Firefox 3 té cara i ulls i ara si que dóna la sensació que queda poc perquè llencin la versió estable, encara queda una beta, on segurament acabaran d’implementar les noves interfícies de Windows i Mac OS, i tres Release Candidates, però.

Share Button