Weave 0.1

Mozilla Labs torna a oferir-nos una nova proposta que revolucionarà l’ús que fem d’Internet. Aquest cop es tracta d’una extensió anomenada Weave.

Weave serà una extensió per al Firefox 3 que ens permetrà sincronitzar el nostre Firefox amb qualsevol altre Firefox. És a dir, imaginem-nos que tenim el Firefox a casa i a la feina, i que volem disposar de les mateixes adreces d’interès, historial, contrasenyes, preferències, etc. en els dos ordinador, amb aquesta extensió podrem. Tan sols caldrà introduir un usuari i una contrasenya i ja podrem disposar d’un Firefox igual que el que tenim a casa.

El funcionament serà el següent: ens instal·larem l’extensió a tots els ordinadors on vulguem disposar d’aquesta funcionalitat, ens registrarem i les dades del Firefox (adreces d’interès, historial…) es pujaran a un servidor del Mozilla. Després, quan entrem amb un altre Firefox, es baixarà les dades del servidor i podrem seguir navegant com ho fèiem amb el primer Firefox.

Fa un parell de dies va sortir la versió 0.1 del projecte, encara inestable, i la versió 0.2 sortirà a principis del 2008. Per tant primer tindrem el Firefox 3 i després aquesta extensió.

Cal dir que aquesta idea no és nova. Si més no, del.icio.us és un exemple de sincronització d’adreces d’interès; i com a extensions pel Firefox teníem Google Browser Sync, Foxmarks…

El mateix dia 21 vaig intentar provar-la, però tenien el sistema de registres bloquejat, a veure si puc provar-lo la setmana vinent, mentrestant a Mozilla Links n’han fet un anàlisi.

Introducing Weave” – Mozilla Labs

Share Button

No responses yet

  1. Pingback de Weave 1.0 « mozilla.cat on ::

    […] etc. de diverses instal·lacions del Firefox. El desenvolupament d’aquesta extensió ha durat més de dos anys i amb la versió 1.0 ja es considera prou estable per a ser llançada per a tots els […]