Netscape arriba al seu final

End of Support for Netscape web browsers“, és el títol amb el qual AOL ha fet públic que a partir de l’1 de febrer el navegador Netscape ja no rebrà suport.

Actualment el Netscape no tenia ni un 1% del mercat, no obstant la notícia ha causat commoció a molts, ja que va ser el primer navegador en fer la competència a l’Internet Explorer i havia estat utilitzat massivament (arribant a dominar el mercat, com fins fa uns anys feia l’Internet Explorer).

Cal remarcar que la història del Netscape ha estat molt lligada amb la del Firefox: de la versió 4 del Netscape en va derivar Mozilla, el projecte de la suite d’Internet. Més tard de Mozilla va originar-se el Firefox.

INFO: Història del Firefox
INFO: Browsers Timeline (img)

En el missatge de comiat conviden als seus usuaris mudar-se al Firefox “donem les regnes a Mozilla i animem als usuaris de Netscape a adoptar el Firefox“. També ens confirmen que el suport acabarà definitivament l’1 de febrer del 2008. Pels usuaris de Netscape, donen una llista d’extensions i temes del Firefox per fer-lo el més semblant al Netscape. Les webs de suport i els fòrums d’usuaris de Netscape, però, seguiran actius.

Possiblement d’aquí a uns anys alguna altra empresa s’interessi pel Netscape i el reanimi, però és molt possible que sigui l’adéu definitiu d’el navegador.

End of Support for Netscape web browsers” – Netscape Blog

Share Button