Crear un disseny de Personas pel Firefox

Fa menys d’un mes vam parlar de l’extensió desenvolupada per Mozilla Labs Personas pel Firefox (Personas for Firefox), amb aquesta es podia canviar l’aparença del navegador en pocs segons i aconseguint uns resultats molt bons.

A Mozilla Labs hi ha un parell de tutorials perquè puguem crear el nostre disseny de Personas. A continuació us explico com fer-ho.

Cal tenir l’extensió instal·lada, millor si pot ser la darrera versió (0.9.2). Primer de tot haurem de crear les imatges, que surtiran al fons de les barres de menú. La mida ideal és de 3000×200 px. per la capçalera i 3000×22 px. per la barra d’estat.

Per fer la imatge necessitarem un editor gràfic com The GIMP, Krita, Photoshop… en aquest tutorial no parlarem de l’edició gràfica, podeu cercar al Google que segur que trobareu informació sobre com manipular imatges amb aquests programes. La imatge haurà de ser en .jpg.

Un cop tinguem la imatge l’haurem de posar al Firefox. Per defecte aquesta opció està desactivada, així que seguirem els passos següents:

 1. Anem a about:config, si utilitzem el Firefox 3 haurem de clicar “I’ll be carefull, I promise” al missatge que ens surt, si utilitzem el Firefox 2 ja entrarem directament.
 2. Allà cerquem l’entrada extensions.personas.editor introduïnt aquest text al Filtre.
 3. Un cop tinguem l’entrada hi fem doble clic per modificar-la.
 4. Esborrem “Disabled” (el text que ve per defecte) i escrivim “Manual“.
 5. Cliquem al logotip del Personas pel Firefox, a baix de tot a l’esquerra.
 6. Seleccionem “Use Local Header…” i se’ns obrirà un selector d’arxius. Cliquem sobre l’arxiu de la imatge que hem creat.

Així tindrem el nostre disseny de Personas creat i en poc minuts! És un sistema molt més fàcil que crear un tema amb tots els botons, icones i fons diferents. De moment no podem importar els fons per la barra d’estat, però segur que en un futur podem la podrem importar.

Si volem que incloguin el nostre disseny perquè tothom qui tingui l’extensió se’l pugui posar els l’hem d’enviar des del fòrum. Tot i això en un futur volen implementar l’opció de poder pujar els nostres dissenys a un servidor perquè tothom se’ls baixi, i no s’hagi de fer manualment com fins ara penjant les imatges al fòrum. També en un futur ens permetran importar imatges en més formats i crear dissenys amb codis html.

Jo ja n’he creat un pel FirefoxCAT:

És un model on apareix la torre Agbar (és un edifici que m’agrada molt) i el logotip del bloc. Què us sembla? Us animeu a fer-ne un vosaltres?

Fonts: People Mozilla (1) i Mozilla Labs Forum (1)

Share Button

No responses yet

 1. aniol escrigué el :

  Suposo que quan hi hagi més opcions per a personalitat i demés ja m’hi posaria. Tot i que el Viva Firefox a mi de moment ja em fa el pes.

 2. Aljullu escrigué el :

  Sí, a mi és dels dissenys que més m’agrada