Spicebird 0.4

Fa unes tres setmanes ja us vam parlar de l’Spicebird: un projecte basat en el codi del Thunderbird i del Lightning que integra correu electrònic, calendari, llista de contactes, tasques i lector de subscripcions. Finalment ja s’ha alliberat una versió: la 0.4.
El programa està format, principalment, per cinc pestanyes:

  • Home, una espècie de portada on hi podem posar els widgets que vulguem, per defecte ve el calendari, un parell de rellotges i lector de feeds.
  • Mail, News serà la pestanya on podrem veure tots els correus que ens arribin al nostre compte, molt semblant al Thunderbird. Des d’aquí també podem rebre les notícies als blocs que estiguem subscrits. Dins d’aquest apartat és interessant veure que si en un correu electrònic hi ha un data, el programa la detecta automàticament, sempre hi quan sigui en anglès.
  • Contacts és la llista de contactes de l’Spicebird, com tota llista de contactes ens permet incloure informació sobre les persones que tenim afegides. Des d’aquí també podem conversar amb els contactes com si fos un programa de missatgeria instantània, però és molt simple.
  • Calendar és, com molt bé diu el seu nom, un calendari. Per desgràcia a mi no m’ha funcionat del tot bé en un Ubuntu.
  • Per acabar la pestanya Tasks ens permet afegir una llista de tasques a fer, amb la possibilitat que ens recordi que les tenim pendents.

Aquestes pestanyes no es poden tancar ni moure: són estàtiques. El projecte de moment només està en anglès, però pot ser que des de Softcatalà s’interessin per traduir-lo.

Està clar que encara ha de millorar molts apartats, però és un producte que promet: multiplataforma, lliure, amb possibilitat de temes, extensions i plugins… cal veure com seguirà la cosa.

Spicebird.com
Pàgina de descàrrega

Share Button