Primeres imatges del Firefox Mobile

Aquesta octubre passat Mozilla va anunciar que estava treballant en una versió del Firefox per a dispositius mòbils com telèfons i PDA. Mozilla ha decidit publicar ja les primeres imatges de com serà aquest navegador perquè la gent comenci a fer suggeriments i així puguin saber què vol el mercat. Amb l’extensió Weave podrem integrar el Firefox Mobile amb el Firefox 3 i tenir les mateixes adreces d’interès, historial, etc. en els dos navegadors.
El Firefox Mobile tindrà dues versions diferents: una per a dispositius amb pantalla tàctil i una per a dispositius que es controlen amb un teclat (la majoria actualment). La interfície és força simple: una barra d’adreces, un botó d’actualitzar/aturar, un botó per marcar i veure les adreces d’interès i una barra de navegació amb zoom, endavant-en darrera i una eina per a buscar… Les altres funcions s’aconseguiran a partir de menús.
La barra d’adreces mentre s’està carregant una pàgina mostrarà també una barra de carrega. Hi haurà un botó anomenat cool tabs que permetrà veure quatre pestanyes a la vegada. La barra d’adreces també permetrà desplegar una llista amb les darreres pàgines visitades, com el Firefox per a PC.
Els dispositius sense pantalla tàctil hauran de recórrer a un cursor controlat a través de les tecles de navegació.

Mozilla demana l’opinió i els suggeriments de tothom per a millorar el navegador.

Les imatges anteriors són les captures de pantalla, però per veure croquis i dissenys encara no materialitzats vegeu la pàgina del Wiki de Mozilla per a dispositius amb pantalla tàctil i sense ella.

Share Button

No responses yet

  1. Carlos Soler escrigué el :

    Sensacional! M’estàs fen dentetes, espero com un nen el dia de reis, la versió mobile de Firefox. Per cert ja veig que es posat data de sortida del Firefox 3, quan sàpigues la del mobile fes el mateix. La capçalera del bloc, m’agrada mès aquesta que l’anterior, esta encertada. Salut i que el 2008 ens porti moltes noticies bones sobre Firefox.

  2. Aljullu escrigué el :

    Merci per tots els comentaris, la data de sortida del Firefox Mobile encara és una incògnita, però no sortirà aquest 2008 (en principi), ja ho he posat a la secció 😉