Ús del Firefox: desembre del 2007 (XiTi Monitor)

Andorra: 23,1% (+1,2%) | Espanya: 21,5% (+0,8%) RÈCORD
França: 25,08% (+0,4%) RÈCORD | Itàlia: 21,7% (+0,5%) RÈCORD
Europa: 28,00% (+0,77%) RÈCORD

XiTi Monitor actualitza els seu marcador tan sols un cop cada trimestres, però és l’únic que ens ofereix les dades separades per cada país. Podeu veure les del desembre del 2007 aquí.

Els Països Catalans no entren com a tal dins l’estudi, per això a continuació detallarem les dades d’Andorra, Espanya, França i Itàlia: el conjunt d’estats que comprenen els nostres territoris.

Cal dir que cap dels quatre estats anterior arriba, ni molt menys a la mitja Europea que se situa als 28 punts (creixent un 0,77% respecte el novembre). França és la més ben situada (16a) amb 25,08% (+0,4%) i marcant un nou rècord. Després trobem Andorra que tot i ser la que més creix dels quatre no aconsegueix superar el rècord del setembre del 2007 (quan tenia un 24,2%) i es queda amb un 23,1% (+1,2%). Itàlia amb un 21,7% creix un 0,5% i marca un nou rècord històric al país. Espanya augmenta les dades del novembre amb un 0,8% i es queda amb 20,7 punts, també marcant un rècord.
Les dades d’Andorra són força inestables: un més són molt amunt i un altre baixen molt; com que és un país petit i hi ha poques visites per a analitzar el marge d’error és molt més elevat. En el gràfic podem apreciar com Espanya i Itàlia es van tornant continuament la posició, en aquesta darrera actualització és Itàlia qui avança l’estat espanyol.

El Firefox a Europa obté una mitja de 28 punts, 5 més que fa tot just un any. El país líder és Finlàndia amb un 45,4%, el que se situa a la cua són els Països Baixos que tenen un trist 14,7%. Estònia és el país que més creix amb un 2% i Dinamarca el que més en perd: un 0,6%.

Per navegadors l’Internet Explorer té un 66,1% del mercat (-0,9%), el Firefox és segon seguit per l’Opera amb un 3,3% (+0,2%) i el Safari: 2% (+0,1%).

L’estudi no acaba aquí, i ens ensenyen una interessant comparativa: mentre el 93% (un 5% més que el setembre) dels usuaris del Firefox estem actualitzats a la última versió (2.0.0.x), els de l’Internet Explorer tan sols un 46% (un 11% més que el setembre) utilitzen l’IE7.

Per acabar el gràfic referent als continents mostra que Oceania referma el seu liderat amb un 31,1% (+1,4%), Europa és segona amb un 28% (+0,7%). Àsia torna a quedar-se última amb un 16,5% (+0,4%).

Relance de la part de visites de Mozilla Firefox dans les pays européens fin 2007
HISTÒRIC: altres estudis de XiTi Monitor
VEGEU TAMBÉ: Firefox global market share reaches 21.1% (amb gràfics del Top-8 d’Europa i de la comparativa dels cinc continents)

Share Button

Etiquetes:

Categories: General