El futur del Thunderbird, la versió 3

David Ascher, el cap del projecte MailCo, que té la difícil tasca de fer reviure el Thunderbird, ha publicat un mapa de ruta (roadmap) del Thunderbird 3.

Fins ara, Ascher s’havia encarregat de saber què trobaven a faltar els usuaris i quines opinions tenien del Thunderbird. Fa un parell de dies va publicar una nota al grup mozilla.dev.planning de Google Grups explicant cap a on tira el projecte.

Ascher considera que la versió 3 del Thunderbird hauria d’estar llesta aquest 2008 i hauria d’incloure un calendari, a més de millorar les opcions de cerca als missatges. També tenen l’objectiu de crear una comunitat d’extensions com la que té actualment el Firefox. També es farà una neteja de codi, es reemplaçaran llibreries per d’altres més potents.

El calendari queda així:

 • Primer trimestre 2008: versions alpha.
 • Segon trimestre: versions beta.
 • Tercer trimestre: versions beta amb la inclusió del calendari.
 • Quart trimestre: versions definitives.

La versió final del Thunderbird tindrà el motor Gecko 1.9 (el que tindrà el Firefox 3). El lector de notícies i el calendari tindran un equip especial pel seu desenvolupament. Finalment ens recorden que les dates tan sols són aproximacions, i que si volem col·laborar amb el projecte ens ho agrairan.

No sabem encara què se n’ha fet d’aquell rumor sobre la integració del Thunderbird al paquet ofimàtic OpenOffice.org.

Cal recordar que ara el Thunderbird té un nou rival lliure, l’Spicebird.

Thunderbird 3 Planning” – mozilla.dev.planning

Share Button

No responses yet

 1. Anonymous escrigué el :

  I perquè són rivals el Thunderbird 3 i els Sunbird? Perquè no s’uneixen forces?

 2. Aljullu escrigué el :

  Bé, això de rivals m’ho he inventat jo ¬¬’. La veritat és que sempre m’he plantejat perquè el programari lliure no s’uneix en un sol programa i així en fan un de molt bo, però cada un té les seves característiques.

  La part positiva és que com que el Sunbird està basat en el Thunderbird, tot el que avanci aquest ho aprofitarà l’altre. El que no sé és si els del Thunderbird aprofitaran codi del Sunbird, no ho crec.