Els usuaris del Firefox s’han doblat en un any

Chris Blizzard, membre de la junta directiva de Mozilla, va fer una presentació parlant del futur del Firefox, a ars technica n’han publicat un resum.

Blizzard ha centrat el futur del Firefox en dos grans apartats: el Firefox 3 i el Firefox Mobile. Del Firefox 3 destaca tant les novetats més aparatoses, com les que treballen per sota, com el nou sistema de renderitzatge Cairo o les millores en l’ús de memòria (sobretot a Linux).

Pel que fa als terminals mòbils ha elogiat al Safari de l’iPhone i ha reconegut que intentaran millorar els seus passos, respectant els estàndards, amb la possibilitat d’instal·lar extensions i assegurant la interoperabilitat amb el Firefox per a ordinadors. A més li volen incloure compatibilitat per a GPS, càmares i altres possibilitats del telèfon mòbil.

L’objectiu de Mozilla ha llarg plaç és “assegurar que el web és una plataforma viable per a tothom“, ha dit. També ha destacat els problemes que poden portar el Silverlight i l’Adobe AIR a Internet, ja que volen desplaçar els estàndards lliures. “L’adopció del Firefox ha posat Mozilla a una posició única com a projecte de codi obert“, també s’aventura a propiciar “canvis” a Mozilla.

Durant la presentació Blizzard també va donar algun números força sorprenents de l’estat actual de Mozilla i del Firefox que compta amb:

 • 45 treballadors a temps complert i amb sou a Mozilla.
 • més de 1.000 contribuïdors al codi voluntaris.
 • 20.000 testejadors de versions nightly.
 • 500.000 testejadors de versions beta.
 • 50.000.000 usuaris diariament.
 • 125.000.000 usuaris totals (diu que s’ha doblat en tan sols un any).

The Future of Firefox: Chris Blizzard speaks at SCALE” – ars technica

Share Button

No responses yet

 1. Rubén escrigué el :

  26-feb beta 4 firefox 3

 2. Aljullu escrigué el :

  Si us plau, en pots indicar la font? M’aniria força bé saber-ho.

  Merci!

 3. Ruben escrigué el :

  http://wiki.mozilla.org/Firefox3/StatusMeetings/2008-02-05#Beta_3_Status

 4. Rubén escrigué el :

  5 de març IE 8.0

 5. Aljullu escrigué el :

  Moltes gràcies per la informació, ara ho modifico al menú.

 6. Rubén escrigué el :

  Has ficat una o en majuscules en el menu, quan vaig ficar la data del IE era només per dir que firefox 3 surtira a prop d’aquesta data per competir directament, no es pq m’agradi pq no m’agrada gens.

 7. Aljullu escrigué el :

  Tens raó, he sol·lucionat això de la O.

  Respecte l’IE8, ja m’ho imagino que no ‘tagrada ^^, a qui li pot agradar? No l’incloc a la llista perquè sinó també hauria d’incloure l’Opera, el Safari… i no acabaríem mai.