Versió prèvia de la web d’extensions pel Firefox 3

Fa un any, amb el llançament del Firefox 2, la pàgina web d’extensions (addons.mozilla.org) va actualitzar-se a una nova versió. Posteriorment, al març del 2007 es van tornar a fer alguns canvis; des de llavors la pàgina segueix igual.

El Firefox 3, però, vindrà acompanyat d’una nova pàgina web d’extensions, de la qual se’n va presentar una versió prèvia ahir.
La pàgina ha patit un gran rentat de cara. Segueix mantenint els tons blaus d’abans i enfosqueix una mica els verds que ja hi havia, a més de donar-los més protagonisme. També ha supimit la barra superior que ens permetia navegar per les pàgines de Mozilla: ara només ens mostra un petit logotip a la banda esquerra.

La barra de cerca passa a ser un dels elements principals de la primera pàgina. És lògic ja que la majoria troba les extensions a partir d’aquesta barra. En portada també es mostren tres extensió destacades (fins ara només n’aparexia una) amb un comptador de descàrregues i les valoracions de cada una. Per canviar d’aplicació i cercar complements pel Thunderbird, el SeaMonkey o el Sunbird tenim un menú desplegable.

A l’esquerra tenim una barra de navegació per categories. A la dreta una barra amb més extensions recomanades i populars.

La cerca ofereix bons resultats i ens permet cercar per categories; les extensions que estan en proves també se’ns mostre, però ens alerten d’això i ens obliguen a iniciar sessió per descarregar-les.
La pàgina de les extensions ens ofereix una breu descripció i una imatge en rimer pla, posterioment una llista d’imatges, una descripció més llarga, opinions dels usuaris i dades avançades (versió i pàgina web de l’extensió). A la banda dreta ens suggereixen que donem la nostra opinió de l’extensió i la puntuem.
Els canvis m’agraden molt, és molt més fàcil trobar-ho tot, més ordenat, més participatiu… m’encanten el coptador de descàrregues i que ens mostrin la nota que li posen els usuaris.

Però també cal fer algunes estirades d’orelles: no podem cercar per separat extensions, temes i diccionaris, tot està junt i es fa força complicat navegar sense rumb. Una altra és que el català segueix sense apareixer a la llista d’idiomes, tot i que ja n’hi ha 22; en realitat això no és culpa de Mozilla, sinó de falta de col·laboradors catalanoparlants en el projecte. La darrera cosa que trobo a faltar és, a les cerques, poder filtrar les extensions en proves, tot i que això ja es pot fer en la llista d’extensions populars.

Visita la nova pàgina d’extensions
Visita la pàgina actual
AMO 3.2 Preview” – Mozilla Webdev

Via: Mozilla Links (1)

Actualitzat (17/02/08 – 21:35): Segons Toni Hermoso la pàgina web actual d’extensions estarà d’aquí a poc en marxa (de moment es pot provar des d’aquesta adreça). Segurament la nova versió també la podrem trobar en català al moment que es posi en marxa, tot i que a data d’avui encara falta traduir alguns textos.
Share Button

No responses yet

 1. animarval escrigué el :

  Fa temps vaig preguntar a Softcatalà això:
  http://softcatala.org/forum/viewtopic.php?t=1536

  Des de llavors no he rebut resposta.

 2. Aljullu escrigué el :

  T’he respost a l’adreça que dónes.;-)

  Tot i això em sembla que la pàgina web d’extensions no es pot traduir per un sistema així. Ho preguntaré als de Softcatalà.

 3. Aljullu escrigué el :

  Li he preguntat a en Toni Hermoso (col·laborador de Softcatalà i un dels traductors al català de varis projectes de Mozilla) què tal anava la pàgina d’extensions. I m’ha dit que d’aquí a poc serà accessible!

  De moment, tot i que no apareix a la llista ja s’hi pot accedir:
  https://addons.mozilla.org/ca/firefox/

  També estan treballant en tenir llesta la nova versió.