Neix Mozilla Messaging

El 30 de juliol del 2007 a FirefoxCAT ens feiem ressò que el Thunderbird deixaria de ser un projecte de Mozilla. Des de llavors s’han succeït un gran nombre de notícies al voltant del projecte del client de correu electrònic lliure. Finalment es va decidir crear una subsidiaria de Mozilla destinada únicament al Thunderbird.

Fa tres setmanes David Ascher, cap del projecte de “reencarnació” del Thunderbird, va publicar un correu on explicava quin seria el futur del navegador, centrat en la versió del Thunderbird 3.

Finalment avui la subsidiària ha anunciat que comença les seves operacions, finalment sota el nom Mozilla Messaging. Comptarà amb un petit equip de programadors a temps complert i amb l’ajuda de milers de col·laboradors altruïstes; “Estem encantats que la nostra comunitat de codi obert treballi sobre el futur Thunderbird 3“, deia Ascher.

I és que la feina principal de Mozilla Messaging es basarà en la nova versió del Thunderbird: la 3, que inclourà un calendari i un lector de notícies per defecte, millorarà les cerques dins els missatges, utilitzarà el motor Gecko 1.9…

Tot estem molt compromesos i il·lusionats amb la idea de crear un fantàstic programa de correu amb el qual la gent gaudeixi i que serveixi a la vegada per a incrementar les opcions d’elecció en zones crítiques del programari per a Internet.“, va comentar Ascher.

Marten Mickos, director general de la base de dades de codi obert MySQL AB. també va afegir: “El gestor de correu Thunderbird és una peça vital del projecte Mozilla, que porta llibertat a cents de milions d’usuaris d’Internet de tot el món, formant part de la junt de Mozilla Messaging espero ajudar al món a comunicar-se millor“.

Mozilla Messaging Starts Up Operations” – Mozilla Europe

Share Button

No responses yet

 1. Carlos Soler escrigué el :

  Això és una molt bona noticia, Thunderbird actualment es el millor correu d’escriptori, les extensions el fan únic. Visca Thunderbird 3.0!

  Salutacions Aljullu 😉

 2. Aljullu escrigué el :

  La veritat és que jo no sóc massa de clients de correu electrònic: utilitzo webmails com el Gmail.

  He utilitzat el Thunderbird 2 una mica i l’Spicebird força dies i em quedo amb el segon, de moment.

  A veure si el Thunderbird 3 representa un canvi cap a millor.

 3. Rubén escrigué el :

  Jo també utilitzo gmail em sembla més senzill que tenir que utilitzar un programa.

  aljullu saps quan estara la Firefox 3 beta 4 disponible? Sabem quan es congela el codi però tenir-la en pc quan?

 4. Aljullu escrigué el :

  La data en si encara no se sap. Tot i això no crec que tardi més d’una o dues setmanes des que es congeli el codi. Val a dir que contínuament estan canviant les dates, per tant és tan sols orientativa.

  Si vols te’l pots baixar sempre que vulguis, encara no hagin publicat la beta 4 definitiva, tot i que llavors és més inestable que una beta, i t’arrisques amb el PC.