500 milions de descàrregues

Just ahir, el comptador de descàrregues del Firefox, que podem trobar, per exemple, a Spread Firefox, ha assolit la xifra dels 500 milions de descàrregues. Això quan no fa ni mig any que ja va assolir els 400 milions.

Algú es podrà preguntar com funciona el comptador, què és el què realment compta i com. Doncs compta quants cops algun usuari es baixa el Firefox (fa clic per descarregar-se’l) a través d’algun lloc de Mozilla; és a dir les descàrregues des d’altres miralls (com els de Softonic, per exemple), des de xarxes P2P (eMule, BitTorrent…), i les versions del Firefox en CD o en distribucions de Linux no compten. Tampoc quan els usuaris actualitzen el Firefox (per exemple de la versió 2.0.0.11 a la 2.0.0.12) no compta, a no ser que se’l baixin de nou en comptes d’actualizar. Vers això, des de Mozilla ressalten que el comptador “no compta el nombre d’usuaris” que s’estimen en 125 milions.
Observant la pàgina de la Viquipèdia que mostra les fites aconseguides veiem que en tan sols 167 dies s’han descarregat 100 milions de Firefox; el que representa: 598802 Firefox per dia, 24950 per hora, 416 per minut o 7 per segon; si s’haguessin fet totes uniformement.
M’aventuro a fer una comparativa: seria com si cada ciutadà de la Unió Europea s’hagués baixat un cop el Firefox: tots els espanyols, tots els francesos, tots els italians, tots els anglesos, tots els suecs…

Ara ens toca esperar fins que s’assoleixin els 600 milions, hi ha webs que s’aventuren a preveure que serà el 30 de juliol.

500+ Million Celebration” – Spread Firefox!
HISTÒRIC: 400 milions de descàrregues
HISTÒRIC: 300 milions de descàrregues

Share Button