S’actualitza la pàgina d’extensions, ara en català

Com ja vam comentar la pàgina web d’extensions del Firefox (i d’altres projectes de Mozilla com el Thunderbird, el SeaMonkey o el Sunbird) estava treballant en un nou disseny. Fins ara es trobava en fase de proves, però finalment, fa uns minuts, s’ha actualitzat a la nova versió, que com a novetat destacada porta la traducció al català.

Copio el que ja vaig escriure per les novetats que incorpora:

La pàgina ha patit un gran rentat de cara. Segueix mantenint els tons blaus d’abans i enfosqueix una mica els verds que ja hi havia, a més de donar-los més protagonisme. També ha supimit la barra superior que ens permetia navegar per les pàgines de Mozilla: ara només ens mostra un petit logotip a la banda esquerra.

(clic per a ampliar -a totes les imatges-)

La barra de cerca passa a ser un dels elements principals de la primera pàgina. És lògic ja que la majoria troba les extensions a partir d’aquesta barra. En portada també es mostren tres extensió destacades (fins ara només n’apareixia una) amb un comptador de descàrregues i les valoracions de cada una. Per canviar d’aplicació i cercar complements pel Thunderbird, el SeaMonkey o el Sunbird tenim un menú desplegable.

A l’esquerra tenim una barra de navegació per categories. A la dreta una barra amb més extensions recomanades i populars.

La cerca ofereix bons resultats i ens permet cercar per categories; les extensions que estan en proves també se’ns mostren, però ens alerten d’això i ens obliguen a iniciar sessió per descarregar-les.
La pàgina de les extensions ens ofereix una breu descripció i una imatge en primer pla, posteriorment una llista d’imatges, una descripció més llarga, opinions dels usuaris i dades avançades (versió i pàgina web de l’extensió). A la banda dreta ens suggereixen que donem la nostra opinió de l’extensió i la puntuem.

Un dels canvis respecte la versió prèvia analitzada, a part de la inclusió del català, és que ara sí ens permeten escollir si volem cercar temes, extensions, connectors o diccionaris per separat (a la versió prèvia estava tot barrejat).El que no m’agrada és el següent:

 1. Quan fem una cerca o mirem totes les extensions d’una categoria no podem filtrar les que estan en versió de prova (cosa que sí es pot fer quan mirem la llista d’extensions més populars) ni les que no són compatibles amb la nostra versió del Firefox.
 2. Quan fem una cerca, quan mirem totes les extensions d’una categoria i quan mirem la llista de les més populars, la interfície és diferent. És a dir, per escollir quantes extensions es mostren per pàgina, per exemple, quan fem una cerca hem d’anar fins al final de la pàgina i sel·leccionar-ho clicant a un número, en canvi quan mirem les més populars ho fem des de dalt de la pàgina i un menú desplegable: no hi ha coherència en certs aspectes.
 3. Hi ha algunes cadenes sense traduir (“This add-on is for older versions of Firefox“) i altres amb errors (“Mostra tots els Desenvolupament web complements“).

Tot i aquests defectes no us espanteu: la nova pàgina és molt millor que l’anterior, més còmoda, més àgil, més atractiva, més fàcil d’utilitzar i s’agraeix que estigui en català.

Visita la nova pàgina d’extensions

Share Button

No responses yet

 1. Rubén escrigué el :

  firefox 3 beta 5 RC2 alliberada

 2. Aljullu escrigué el :

  Primer comentari esborrat per spam.

  Merci rubén, ara me’l miraré 😉

  PD: Per si et fa il·lusió, gràcies a tu FirefoxCAT va informar que el Firefox 3 s’aplaçaria fins el juny abans que blocs tant importants com MozillaLinks.org i DifundeFirefox.es. Moltes gràcies un cop més!