Songbird 0.5

Algun cop us he parlat del Songbird, un reproductor multimèdia promocionat per Mozilla i que ha rebut elogis com “El Songbird promet ser el Firefox dels reproductors multimèdia” (d’Aaron Boodman, de l’extensió Greasemonkey).

Es tracta d’un reproductor lliure, multiplataforma, multilingüe (entre les llengües hi ha el català amb un 75% de les cadenes traduïdes) i al qual podem afegir extensions i plomes (els temes del Firefox). A més incorpora un navegador integrat, això incorpora moltes possibilitats; el millor és provar-ho per veure-ho. La interfície es pot configurar totalment (no només amb temes, sinó amb la disposició dels diferents panells).Com a defectes cal destacar que al ser un projecte força nou (va néixer el 2006) encara ha de madurar molt; tot i això els problemes d’estabilitat de les primeres versions s’han corregit notblement. També fa un ús intensiu de recursos. Finalment, el darrer problema que hi trobo és que la ploma per defecte és molt fosca, però això no és més que una opinió personal.Avui s’ha publicat la versió 0.5 que inclou les següents novetats:

 1. Suport al protocol MTP que permetrà interactuar al reproductor amb molts aparells externs (com mòbils, MP3/4 i iPod).
 2. Millores als filtres.
 3. Canvis a la interfície i als colors de fons.
 4. Possibilitat de modificar com es mostra la llista de cançons: “D’una llista de càlcul a un núvol d’etiquetes“, gràcies a extensions.

Us animo a tots a provar-lo i si teniu temps a col·laborar amb la traducció al català.

INFO: notes de la versió

Share Button

No responses yet

 1. Rubén escrigué el :

  S’acaben les betes i comença la recta final.
  Firefox 3 en 3 mesos.
  http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-trunk/

 2. Aljullu escrigué el :

  Però aquestes versions prèvies… Pel nom sembla que siguin del Firefox 3.0, però encara queden unes quantes RC.