Symantec dóna els navegadors Mozilla com els que tenen més vulnerabilitats

Symantec Corporation és una de les principals empreses de seguretat informàtica del món. Anualment treu un arxiu .pdf amb informació sobre les vulnerabilitats de l’any, d’on provenen i per on “es colen”.

Segons l’estudi publicat aquest mes, els navegadors basats en la plataforma Mozilla són els que més vulnerabilitats documentades tenen: un total de 88. Davant les 12 de l’Opera, les 18 de l’IE i les 22 del Safari.
Aquest resultats han aixecat certa espectació ja que en el cas dels navegadors de Mozilla s’ha produït un doble recompte, és a dir, s’han sumat les vulnerabilitats dels navegadors Firefox, SeaMonkey, Flock i Camino, en comptes de comptar-los per separat, segons diu Mozilla Links.

La bon nota apareix en el nombre de dies que tarden aquestes vulnerabilitats a ser resoltes. En els cas dels navegadors Mozilla són 3 dies de mitjana, per darrera dels 2 de l’Opera i les hores (no arriba ni a un dia) del Safari. Més endarrera queda l’Internet Explorer amb 11 dies per sol·lucionar-les.
Per acabar cal mencionar que a les llista dels plugins més perillosos, les extensions del Firefox han deixat de ser-hi (al primer semestre del 2007 van representar un 1% de les portes d’atac).
Com a apunt queda afegir que Espanya (5a), França (6a) i Itàlia (8a), estats on podem trobar els Països Catalans, són al Top-10 països amb més programari maliciós.

Internet Security Threat Report” – Symantec Corporation
HISTÒRIC:El Firefox més segur que l’IE segons Symantec

Font i imatges: Mozilla Links (1)

Share Button