Evita el temps d’espera al instal·lar extensions

Avui he vist que Genbeta (1) i Bitelia (1), possiblement els dos principals blocs de programari en castellà, fan menció a un “Truc” per evitar el temps d’espera al instal·lar extensions.
Tots sabreu que amb el Firefox a l’hora d’instal·lar complements o baixar-nos arxius, el botó “Instal·la” o “Descarrega” tarda uns segons ha estar operatiu. Ho podeu provar aquí.

Perquè hi ha l’espera?

Circula el rumor que l’espera només serveix perquè l’usuari llegeixi exactament què s’està baixant, però no és per això, si més no hi ha un altre motiu.

Imaginem-nos una pàgina maliciosa que ens promet guanyar diners, però abans ens demana que teclegem la paraula d’una imatge per demostrar que no som un robot (segur que us ho han demanat més d’un cop):
Ara imaginem-nos que hi ha un codi en aquella pàgina que al clicar N enllaça a un arxiu maliciós. El Firefox lògicament preguntarà abans de baixar-lo, però com que unes dècimes després haurem apretat Y, o sigui, “Yes”, és a dir, haurem permès que es descarregui l’arxiu.

Fent que per marcar “Yes” haguem d’esperar uns segons acabem amb aquest problema, ja que l’usuari ja no estarà teclejant quan pugui donar l’ordre.

Aquest no és l’únic exemple enginyós per cometre un atac d’aquest tipus, aquí podeu veure un escrit referent al tema.

Igualment no m’interessa

Si realment voleu treure aquesta espera, o si més no la voleu escurçar (o allargar) podeu fer el següent:

 • Accediu a about:config.
 • Cerqueu la cadena security.dialog_enable_delay.
 • Feu doble clic per modificar-la i introduïu com a valor 0 per eliminar l’espera.

I ja està, no cal ni reiniciar el Firefox. Si voleu, també hi ha una extensió que automatitza aquest procés, s’anomena Mr Tech Disable XPI Install Delay.

Ara podeu tornar a fer la prova aquí, veureu que ja no heu d’esperar.

Share Button

No responses yet

 1. Pau escrigué el :

  Molt bé, molt bé, captures de GNU/Linux.

  Per altra part, no té ni cap ni peus llevar aquesta mesura de seguretat. És com llevar-li la contrasenya a l’usuari root a un sistema GNU/Linux.

  A més, mentre esperes que passen els quatre segons pots tocar-te una mica les pilotes, que diuen que és bo per a la producció d’esperma.

 2. Aljullu escrigué el :

  Captures de l’Ubuntu 7.10 (s’ha de promoure el programari lliure) i el Firefox 2.0.0.14.

  Segons les opinions que he anat llegint, molta gent diu que “odia” aquesta espera, jo poso el tutorial, però aviso dels problemes que pot comportar.

  Això de les pilotes no ho sabia, ho tindre en compte 😀