L’ajuda del Firefox 3

Com ja vam comentar en el llançament de la Release Candidate 1 del Firefox 3, el fins ara “Contingut de l’ajuda” ha passat a ser totalment en línia.

El fet d’estar penjada a la xarxa té certs avantatges i certs inconvenients. Com a part positiva, cal destacar que ara és molt més fàcil tenir la documentació actualitzada, els equips de traducció petits poden anar fent poc a poc, i el seu contingut pot ser consultat per tothom, no només pels usuaris del Firefox; a més a més, això allibera una mica el pes del programa. També d’aquesta manera es podrien evitar nous casos d’infecció a través dels arxius d’ajuda, com ha passat amb la versió en vietnamita del Firefox 2.

L’inconvenient principal és, què passa si no hi ha xarxa? Actualment, amb la proliferació de la tecnologia Wi-Fi és molt freqüent trobar-nos que perdem la connexió a Internet un moment o altre. És en aquests moments en els que un usuari acostuma a consultar l’ajuda, però ara no la tindrà! Potser estaria bé que la documentació es pogués descarregar.

Deixant això de banda, fa un parell de dies, Mozilla Support va engegar el concursFirefox Screencast Contest!“, a través del qual donaran una càmera de vídeo digital a la que considerin la millor captura de pantalla del Firefox que serveixi per il·lustrar les pàgines de la documentació. Està clar que és molt més fàcil i ràpid redactar un text d’ajuda que no haver d’estar constantment fent captures de pantalla, i per això s’ha de promocionar la producció d’imatges.

A Softcatalà hi ha una llista per coordinar la traducció d’aquesta documentació al català. Animem a tothom a col·laborar-hi.

Share Button