Petits canvis al Firefox perquè sembli més Vista

Finalment, el Firefox 3 a Linux no tindrà el keyhole, avui m’he posa’t a cercar alguna manera d’incorporar-lo, i no només l’he trobat, sinó que m’he atrevit a fer un tema del Personas perquè sota qualsevol sistema operatiu, tinguem un Firefox amb tons del Vista.

Aquest tutorial l’he provat amb un Firefox 3 RC1 a l’Ubuntu 7.10, tot i que en altres versions i/o sistemes també us pot servir. Hi ha dos resultats possibles, podeu escollir quin preferiu.

Primera part

Primer de tot instal·larem el tema que ens inclourà els icones que volem. Per això tenim el tema Vista on XP, que encara està en versió de proves i per això ens haurem de registrar al web d’extensions de Mozilla si el volem descarregar. Per si hi ha algú interessat, també hi ha el tema invers: XP on Vista.

Després utilitzarem una extensió per amagar la barra d’eines per això jo recomano Hide Menubar, que ens permetrà amagar la barra d’eines tal com ho podem fer amb la barra de navegació o la barra d’adreces d’interès. Tot i que si volem anar una mica més lluny sempre podem recórrer al Personal Menu, que inclou algunes característiques interessants.

Ara hem d’escollir si volem seguir la segona part 1 o 2, segons quin resultat ens agradi més.

Segona part 1

Instal·lem l’extensió Personas of Firefox, reiniciem i apliquem aquest fons de la següent manera:

 1. Desem la imatge al nostre ordinador.
 2. Anem a about:config.
 3. Cerquem l’entrada extensions.personas.editor, podem utilitzar el Filtre per trobar-la.
 4. Un cop tinguem l’entrada hi fem doble clic per modificar-la.
 5. Esborrem “disabled” (el text que ve per defecte) i escrivim “manual“.
 6. Cliquem al logotip del Personas pel Firefox, a baix de tot a l’esquerra.
 7. Seleccionem “Use Local Header…” i se’ns obrirà un selector d’arxius. Cliquem sobre l’arxiu de la imatge que hem desat.

Així obtindrem aquest resultat:

Segona part 2

Instal·lem l’extensió Stylish i a les opcions de l’extensió (per accedir-hi haurem hagut de reiniciar el Firefox) anem a “Write…” i a la caixa de text inferior escrivim aquest codi.Així obtindrem aquest resultat:

Share Button

No responses yet

 1. Pau escrigué el :

  Molt bon article, sí senyor!. La veritat és que és una PUTADA que a GNU/Linux no hagen fet el “botó enrere” en gran com sí ho han fet a Windows i Mac.

  De vegades em fa la impressió que els de firefox no tenen cap prioritat a GNU/Linux. Una llàstima.

 2. Aljullu escrigué el :

  En realitat ho han fet perquè “s’integri millor amb totes les distribucions”, però jo no hi veig la relació ¬¬’

  Tot i això, només un 35,5% dels usuaris d’Ubuntu els agradaria tenir el keyhole, i a un 31,5 no els agradaria. La resta s’absté.