L’IE 8 beta 2 tampoc inclourà el català de sèrie

La discriminació que pateix el català per part de Microsoft no és nova per a ningú. El pitjor de tot és que tampoc es posen les piles.

L’equip de desenvolupament de l’Internet Explorer està preparant la versió 8, fa uns mesos es va publicar la versió beta 1 només en anglès, no obstant han decidit incloure, per la beta 2 (que es llançarà l’agost), altres llengües a part de l’anglès.

Entre les vint-i-cinc llengües que inclourà no hi ha el català. Per això, els internautes que utilitzin aquest navegador i el vulguin tenir en català, hauran de recórrer el complicat i pesat procés d’instal·lar un pedaç.

El pitjor de tot, és que entre aquestes vint-i-cinc llengües n’hi ha algunes com el danès i el finès (amb 6 milions de parlants) o fins i tot el noruec (4,7 milions), que estan molt per sota dels més de 9 milions de catalanoparlants que hi ha arreu del món, però en canvi reben un major suport per part de Microsoft.

Això és una raó més per migrar al Firefox, ja que Mozilla treu a la vegada les versions en tots els idiomes (cosa que no pot dir quasi cap altre programa; tampoc el Flock o l’OOo) i promou la contribució de voluntaris perquè el tradueixin. Actualment ja està en 45 llengües diferents.

Share Button