Com afegir/treure paraules del diccionari

Fa un parell de dies us vam informar que el diccionari en català del Firefox s’havia actualitzat a la versió 0.2, avui us explicarem com podem afegir i treure paraules del diccionari.

Afegir noves paraules

Donem per fet que teniu algun diccionari instal·lat. Quan tenim una paraula subratllada en vermell, però n’estem convençuts que està ben escrita, o per algun altre motiu la volem afegir al diccionari, hem de fer clic amb el botó dret sobre la paraula, i al menú que apareix seleccionar Afegeix al diccionari, just a sota dels suggeriments.

Treure paraules afegides

Ara posem per cas que hem afegim una paraula però que després ens adonem que realment sí que tenia una falta, o per algun altre motiu no la volem seguir tenint al diccionari.

Per treure-la ens dirigim a la nostra carpeta del Firefox. En un Windows XP (en espanyol) seria aquesta direcció: C:\Documents and Settings\Mi Pc\Datos de programa\Mozilla\Firefox\Profiles\, en un GNU/Linux: /home/USUARI/.mozilla/firefox/ (per altres sistemes operatius vegeu això). Allà obrim la carpeta del nostre usuari, que són 8 lletres o números a l’atzar, un punt i el nom d’usuari, per exemple: sulyonp3.default.

Allà obrim el fitxer persdict.dat i trobarem una llista amb totes les paraules que hem afegit. Només cladrà que esborrem la que no volem tenir al diccionari i desem el fitxer. Al fer aquest operació és bo no està utilitzant, a la vegada, el Firefox.

Share Button