Songbird 0.7

Dos mesos i una setmana després de l’allibermanet del Songbird 0.6, ja tenim la versió 0.7, i que a partir d’ara es considera la primera beta de la versió 1.0. El Songbird és una reproductor multimèdia basat en la tecnologia Mozilla que incorpora un navegador paral·lel al reproductor, una cosa que pot semblar una mica extravegant però que dóna moltes funcionalitats al programa.

Com ja hem dit, s’ha publicat la versió 0.7, després de tres Release Candidate i aquestes són les principals novetats:

Característiques

 1. Nou plomatge (el que en el Firefox seria un tema) d’un color més clar i que recorda força a l’iTunes (vegeu com era abans). Això inclou també escollir si volem els controls (de play, de passar de cançó, etc.) a dalt o abaix, i també un canvi en l’aspecte del minireproductor.
 2. Possibilitat de crear llistes de reproducció intel·ligents, a partir de filtres dels més ben valorats, els més reproduïts, etc.
 3. Nova extensió que permet controlar els concerts dels nostres grups preferits, de moment només funcional al Regne Unit i Estats Units.
 4. Nova extensió que dóna suport a Last.fm.
 5. Nou panell per mostrar la caràtula de l’àlbum que estem escoltant, no obstant, la caràtula s’ha de posar manualment perquè encara no hi ha un assistent que se les descarregui d’Internet.
 6. Suport per arrossegar i deixar elements.
Rendiment
 1. S’ha ampliat i millorat l’ús del GStreamer, que per la propera versió ja serà el nucli principal.
 2. Millores al engegar el Songbird, que ara carrega més ràpid.
 3. Millorat el rendiment a Windows i Linux.
 4. Reduït el temps que tardava per importar mèdia i llegir metadades de cançons.
 5. Canvis al motor de cerca; ara ignora els accents i altres signes diacrítics.

Recordeu que podeu col·laborar amb la traducció al català si teniu temps, ganes i uns mínims coneixement de la guia d’estil.

INFO: notes de la versió
Songbird Beta is Released!” – Songbird Blog

Per la propera versió es llançarà el novembre i inclourà l’opció de minitmitzar el Songbird a la safata del sistema i un instal·lador per l’Ubuntu.

ALTRES MITJANS: SomGNU i Mozilla-Hispano

Share Button