El Firefox 3.1 serà entre dues i vint vegades més ràpid que el 3.0 al tractar JavaScript

Brendan Eich va presentar ahir el que serà el nou motor de JavaScript: es tracta del TraceMonkey, que substituirà el SpiderMonkey. Aquesta nova versió serà molt més ràpida que l’anterior, segons una estadística que ha penjat al seu bloc, seria entre dues i vint-i-dues vegades més ràpid depenent de la prova:

Segons l’article publicat, es tracta d’un avanç del que serà el Mozilla2, el motor de renderitzat que portarà el Firefox 4.0 i que substituirà el Gecko actual, a més a més, recorda la importància que té aquest fet per poder aconseguir que el Firefox Mobile vagi realment bé. És el resultat de més de 60 dies de feina, el motiu de la millora passar per fer que el motor identifiqui les parts del JavaScript que es repeteixen continuament (bucles) i les passi a un estat pseudo-compilat més ràpid de llegir per l’ordinador. Les properes versions prèvies del Firefox 3.1 ja portaran el TraceMonkey, però el portaran desactivat per defecte perquè encara és molt inestable; tot i això, s’espera que pel llançament final del Firefox 3.1 (prevista per a finals d’any) ja estigui plenament operatiu i vingui per defecte. Recordem que Eich, a més de ser membre de Mozilla, va ser el creador del JavaScript.

Mike Schroepfer, també de Mozilla, ha volgut fer la prova de com millora realment. Per això ha creat una aplicació en línia per editar una imatge (brillantor i tons) que utilitza JavaScript, mentre que amb el Firefox 3.0 és quasi impossible d’utilitzar, amb el Firefox 3.1 (amb el TraceSpider activat) va fins a set vegades més ràpid.

TraceMonkey: JavaScript Lightspeed” – Brendan’s Roadmap Updates (Brendan Eich)
the birth of a faster monkey” – shaver (Mike Shaver)
What can you do when your browser is 7 times faster?” – Schrep’s Blog (Mike Schroepfer)
Editor d’imatges per fer la prova
ALTRES MITJANS: ArsTechnica i Mozilla Links

|el; la; los; las
Share Button