Ubiquity 0.1

Mozilla Labs torna a sorprendre a tothom amb una nova extensió pel Firefox. Es tracta d’Ubiquity, una extensió que permet simplificar moltes operacions a partir d’un llançador.

Per començar és bo comparar-lo amb els actuals GNOME Do (per a Gnome), Katapult (per a KDE), Quicksilver (per a Mac OS) o Launchy (per a Windows). Podem veure un vídeo demostratiu a continuació:

En el vídeo demostratiu ens posen exemples de la seva funcionalitat: afegir un mapa directament a un correu electrònic; afegir entrades al nostre gestor de tasques pendents; traduir i ressaltar textos; enviar pàgines web o trossos d’elles per correu; aconseguir la definició de paraules; fer cerques; utilitzar el Google Maps, el Twitter, el TinyURL… i molts més. Tot això sense haver d’obrir cap pestanya ni cap pàgina web, només teclejant algunes lletres. Evidentment, d’aquesta manera podem tardar molt menys en fer moltes de les tasques que normalment fem per Internet.

La llista de tot el que es pot fer es troba a chrome://ubiquity/content/cmdlist.html, sempre hi quan tinguem l’extensió instal·lada. I com que és programari lliure i totalment obert, i ja molts desenvolupadors han començat a crear per la seva part noves funcionalitats, a les quals en podem “subscriure”: són mini-extensions d’una extensió.

Ubiquity 0.1 (descàrrega directa)
Introducing Ubiquity” – Mozilla Labs
Ubiquity In Depth” – Aza’s Thoughts
ALTRES MITJANS: Bitelia, Genbeta, Mozilla Hispano i Mozilla Links
HISTÒRIC:Novetats a l’equip Mozilla, ara per millorar les interfícies
Vegeu també: “Provant l’Ubiquity 0.1

Actualitzat (28/08/08 – 14:15): Si utilitzem Mac OS X el Growl perquè es puguin mostrar els missatges correctament, en un Windows (XP o posterior, s’entén) no cal instal·lar res. Amb Linux encara hi ha alguns problemes en com es mostren els missatges i algunes ordres podrien no funcionar, tot i això, en properes s’haurà sol·lucionat.

Share Button