L’acord entre Mozilla i Google s’allarga fins el 2011

A vegades la gent pregunta com es financia Mozilla si tots els seus programes són gratuïts i lliures. Una petita part prové de la botiga de Mozilla (Mozilla Store) on venen samarretes i altres productes relacionats amb Mozilla, una altra petita part prové de donatius desinteressats d’individuals.

Però la major part prové dels acords que manté Mozilla amb alguns cercadors; el Google el més important. El sistema és el següent, a canvi que Mozilla mantingui el Google com el cercador per defecte (tant a la barra d’ubicació com a la caixa de cerca), l’empresa del cercador finançarà projectes de Mozilla, fins a tal punt que el 2006 van ser 57 milions de dòlars, més d’un 85% de tots els ingressos de la Fundació.

Aquest acord havia d’acabar el 2006, però envers l’interès d’ambdues parts es va prorrogar la finalització fins el 2009, i ara s’ha allargat fins el novembre del 2011. John Lilly, membre de Mozilla, va dir: “Estem molt, molt contents de les nostres relacions amb Google i això ens assegura que Mozilla serà sostenible i podrà prosperar per molt de temps“.

ALTRES MITJANS: cnet, Genbeta i TechCrunch

Share Button

No responses yet

 1. Carlos Soler escrigué el :

  Sempre es una bona noticia, el suport que reb Mozilla i per extensió, el millor navegador: Firefox. Salut. 😉

 2. Ruben escrigué el :

  Sabeu on puc enviar un mail per enviar un problema del firefox 3?

 3. Aljullu escrigué el :

  Carlos Soler, és cert que és una bona notícia. El problema és que això pot fer que Mozilla cada cop depengui més de Google, i això pot ser un problema.

  Ruben, a les notes de la versió” diuen això:

  M’agradaria ajudar al projecte. Què puc fer?

  Necessitem ajuda de la comunitat de desenvolupadors i provadors per a informar-nos de de tot allò possible per a fer el Firefox millor encara. Llegiu aquestes notes i les instruccions d’enviament d’informes abans de trametre res a Bugzilla. Podeu també fer-nos-ho saber gràcies a un formulari de contacte.