Converteix el Firefox en el Google Chrome

Fa tot just una setmana es va llençar el Google Chrome, i ara hem escrit un article perquè incorporeu totes les novetats del Google Chrome al Firefox a través d’extensions. Evindement, hi ha coses que no es poden afegir, com per exemple que cada pestanya sigui un procés independent, però si que n’hi ha que ens poden ser molt útils.

Totes les extensions són compatibles amb el Firefox 3.0 i algunes requereixen el registre al web d’extensions per descarregar-les, ja que estan en fase de proves.

Interfície

Començarem per la part més visual: la interfície. Primer de tot instal·larem una extensió anomenada Chrome Package que incorpora el tema Chromifox i una extensió que mou la barra d’adreces a la part superior de la finestra. Cal anar amb compte amb aquesta extensió perquè sembla ser que dóna problemes, instal·leu-la sotal a vostra responsabilitat.

EXTENSIÓ: Chrome Package o Chromifox

Ara instal·larem l’extensió Personal Menu, que ens permetrà amagar la barra de menú i incorporar un botó amb tots els elements a la barra d’eines amb algunes opcions. Per fer-ho un cop la tinguem instal·lada anem a les Preferències de l’extensió i a la pestanya Edita els menús afegim els elements que volem al menú, a la pestanya Avançat, al panell Posició on es mostrarà el menú d’aquest botó, seleccionem Abaix a la dreta. Una extensió semblant però més simple seria Hide Menubar, que ens permetria amagar la barra de menú però no ens afegiria aquest botó.

EXTENSIÓ: Personal Menu o Hide Menubar

Molts usuaris volien que s’incorporés l’extensió Stop-or-Reload Button per defecte al Firefox 3. El que fa és eliminar el botó d’aturar la càrrega de la pàgina quan no es pot fer servir i el mateix amb el d’actualitzar-la. D’aquesta manera ens queda un sol botó que a vegades actua per carregar la pàgina i altres per actualitzar-la.

EXTENSIÓ: Stop-or-Reload Button

Ara només ens caldrà personalitzar els botons que volem tenir a la pantalla, perquè sembli el Google Chrome, per això treuremel botó per anar a la pàgina d’inici i afegirem el botó del Personal Menú. Paral·lelament, amb el segon botó desactivarem les barres de menú i d’adreces d’interès.

Locationbar² ens permetrà modificar com es mostra l’adreça a la barra d’ubicació, d’aquesta manera tindrem el domini de color negre i la resta de color gris.

EXTENSIÓ: Locationbar²

Una altra extensió per tenir una interfície idèntica a la del Google Chrome és la Download Statusbar, que ens permetrà que les descàrregues en comptes de mostrar-se’ns com a una finestra emergent es mostrin com una barra a la part inferior de la pantalla.

EXTENSIÓ: Download Statusbar (INFO)

Fast Dial serà l’extensió que ens permetrà tenir una pàgina d’inici com la de l’Opera, i per conseqüent una mica més semblant a la del Chrome: ens mostrarà nou (o les que volguem) adreces web que hàgim definit a la pestanya per defecte. Una alternativa seria Speed Dial.

EXTENSIÓ: Fast Dial (INFO) o Speed Dial

Funcionalitats

Amb Stealther podrem tenir quelcom semblant a la opció Incognito del Google Chrome: una navegació privada. El que fa aquesta extensió és deshabilitar l’enregistrament de l’historial, les galetes, l’historial de descàrregues, la memòria cau de disc, la informació que posem a formularis, les pestanyes tancades recentment… tot i que això es pot modificar a les opcions. Podem activar el mode Stealther a través del menú d’Eines o incorporant un botó a la barra.

EXTENSIÓ: Stealther

El Prism for Firefox ens permetrà crear enllaços directes des de l’escriptori a aplicacions web. Si hem instal·lat abans l’extensió Personal Menu, ara haurem de tornar a accedir a les opcions d’aquesta segona i afegir la opció Convert Website to Application al menú.

EXTENSIÓ: Prism for Firefox (INFO)

L’extensió Find In Numbers ens mostrarà, al costat de la barra de cerca incremental (la que s’utilitza per fer cerques de paraules dins el web que tenim obert) ens mostrarà, al costat de les opcions, el nombre de paraules trobades.

EXTENSIÓ: Find In Numbers

Tabs Open Relative ens permetrà fer que quan obrim una nova pestanya, s’obri just a la dreta de la que tenim oberta, i no al final de totes. Algunes extensions una mica més complexes serien Tab Control i Tab Mix Plus.

EXTENSIÓ: Tabs Open Relative, Tab Control (INFO) o Tab Mix Plus

Altres accions

Per amagar la barra d’estat podem anar a Visualitza i desmarcar l’opció Barra d’estat.

Per utilitzar la barra d’ubicació com la barra d’adreces, el que podem fer és assignar una paraula clau als cercadors que tenim afegits. (INFO)

Conclusió

Un cop més s’ha demostrat que hi ha molt poques funcionalitats que no puguem trobar al Firefox a través d’extensions o d’opcions ocultes en els menús. Tot i això, el Google Chrome segueix sent un competidor molt fort i del que seria bo que Mozilla adoptés algunes idees.

Share Button

No responses yet

 1. Carlos Soler escrigué el :

  Excel·lent tutorial per gaudir del millor Firefox anb funcionalitat de Google Chrome, fantàstic!

 2. Pau escrigué el :

  Ves amb compte amb el chromifox, perquè jo l’he instal·lat i quan l’he desinstal·lat, les vores de la finestra no han canviat. Alguna cosa ha fallat…

 3. Aljullu escrigué el :

  @ Carlos Soler: Merci!

  @ Pau: He afegit un text a l’entrada per alertar dels problemes d’aquest tema/extensió, que a mi amb Gnome tampoc no m’anava gaire fi…

 4. toniher escrigué el :

  Wow! Impressionant 🙂