El Firefox 3.1 inclourà navegació privada

Després del llançament de la versió prèvia del Google Chrome amb una mode de navegació privada, una funcionalitat que ja inclou el Safari des de fa tres anys i que inclourà d’aquí a poc l’Internet Explorer 8, a Mozilla han decidit incorporar-la també al Firefox per no perdre aquesta batalla, petita però important, de la Segona Guerra de Navegadors.

En realitat estava previst que el Firefox 3.0 ja la inclogués, però al final no va ser així i ens toca esperar-nos al 3.1. Per navegacio privada entenem un mode de navegació mitjançant el qual podem fer que el nostre navegador no emmagatzemi cap dada del que hem fet (galetes, historial, formularis, descàrregues…). Popularment es coneix com a “mode porno“, ja que permet entrar a les pàgines que vulguem sense que ningú se n’assabenti després.

El procés funcionaria amb dues parts: es crearia un perfil especial per a aquella sessió que s’esborraria un cop acabéssim, així no quedaria cap dada al nostre perfil; l’altra part consistiria en fer que el Firefox no escrivís res als arxius del disc, com reconeixen a Mozilla, aquesta segona part és més complicada perquè exigeix revisar tot el codi del programa. També s’ha de decidir encara com serà la interfície mentre naveguem d’aquesta manera; hi ha una proposta que suggereix canviar el color de la barra d’ubicació i de cerca per un més fosc i una altra proposta que suggereix canviar el color de tota la interfície del Firefox per un color també fosc.

Encara s’està començant el desenvolupament d’aquesta funcionalitat, a la qual se li ha assignat una prioritat de nivell dos, tot i que ja s’han alliberat els primers binaris de prova i s’espera que la poguem trobar a les primeres beta del Firefox 3.1. Mentrestant ens podem conformar amb les extensions Stealther o Distrust.

Share Button