Mozilla actualitzarà la llicència d’ús i no obligarà als usuaris a llegir-la

Si heu seguit el bloc aquests últims dies sabreu que hi va haver una petita polèmica quan Mozilla va demanar a Canonical (que desenvolupa Ubuntu, la principal distribució d’escriptori de GNU/Linux) que inclogués en la propera versió un pedaç que obligués als usuaris a confirmar la llicència d’usuari abans de poder utilitzar el Firefox; tal i com han de fer els usuaris de Windows i Mac OS quan l’instal·len.

Això aixecar moltes crítiques i fins i tot l’empresari finançador d’Ubuntu, Mark Shuttleworth, va plantejar-se canviar de navegador per defecte. Mitchell Baker, executiu en cap de Mozilla, va reconèixer que la llicència estava equivocada i finalment Mozilla ha actualitzat la llicència de manera que quedi més clar que el Firefox és programari lliure en totes les seves vessants (codi i binaris). A més a més, s’està estudiant un sistema perquè els usuaris no estiguin obligats a llegir la llicència; de moment hi ha dues propostes: incloure una barra informativa el primer cop que s’iniciï el Firefox o afegir un enllaç a la llicència des de la pàgina de benvinguda.

Firefox without EULAs — Update” i “Ubuntu, Firefox and License Issues” – Mitchell’s Blog
HISTÒRIC:Ubuntu haurà de mostrar la llicència del Firefox si vol seguir incorporant-lo per defecte

Fonts: Alt1040 (1) i Mozilla Links (1)
Share Button

Etiquetes:

Categories: General

No responses yet

  1. Carlos Soler escrigué el :

    Que be, parlant s’entén la gent! 😉