Opinions: Què li falta al gestor de comlements?

Avui m’he decidit a provar el Pencil, una extensió del Firefox guanyadora de l’Extend Firefox 3 que permet fer diagrames i interfícies d’usuari a través d’imatges SVG. Resumint, és com un editor d’imatges dedicat especialment a fer maquetes o mockups.

He vist que era molt senzill i he pensat en fer algunes maquetes de com m’agradaria que fos el gestor de complements per les properes versions del Firefox.

Crec que seria bo que el nou gestor de complements fos un lloc especial on centralitzar tot l’ús d’aplicacions externes al Firefox. Per això afegiria tres pestanyes a les quatre actuals:

  • Llengües: seria interessant poder canviar l’idioma de la interfície del Firefox fàcilment
  • Diccionaris: s’hauria de separar de les extensions normals
  • Motors de cerca

Dividiria la finestra en dues zones, a l’esquerra el llistat de complements i a la dreta informació del que tenim seleccionat.

A la pestanya Aconsegueix complements hi faria pocs canvis perquè crec que ja funciona. L’únic que canviaria seria ajuntar els enllaços de Mostra tots els complements recomenats i Navega per tots els complements, que ara estan separats (un és a dalt fora la caixa i l’altra al final de la caixa).

Faria més canvis a la pestanya d’Extensions (algunes són aplicables a altres pestanyes). Amb el mateix sistema de dues zones afegiria informació similar a la que tenim a la pestanya Aconsegueix complements: com una imatge i la valoració de l’extensió segons els usuaris.

També afegiria l’opció de canviar l’ordre de les extensions i ordenar-les per ordre alfabètic (com és ara), per data d’instaŀlació, d’actualització, mida en KB, etc. Seria útil, a més, incloure una caixa per filtrar els complements que se’ns mostren a la llista, i poder-los filtrar per nom, data d’instal·lació, descripció, etc.

Pel que fa als missatges al instal·lar una extensió els deixeria més o menys com ara, és clar que el millor seria no haver de reiniciar el Firefox a l’hora instal·lar complements.

Estaria bé poder seleccionar més d’un complement a la vegada, i així inhabilitar-ne o desinstal·lar-ne uns quants alhora i no haver d’anar d’un en un.

Per últim inclouria un botó per anar a la Informació de l’extensió. Es tractaria d’una finestra on podríem consultar la informació principal que podem trobar al web de complements (AMO) i altres dades d’interès sobre el nostre ús del complement, com la data d’instal·lació, la memòria que ocupa, on estan desats els fitxers de l’extensió (si és que en té), si l’hem inhabilitat o desinstal·lat algun cop i si la utilitzem molt o poc (similar al que podem trobar al desinstal·lador de programes del Windows XP).

He de reconèixer que algunes idees les he extret de Zona Firefox i del Wiki de Mozilla, i que algunes de les coses que he dit ja són estudiades per Mozilla. Pel que fa a aquest dos articles, he de dir que també m’agraden les idees de crear un historial d’extensions desinstaŀlades, crear un exportador per fer una llista dels complements que tenim i alguns canvis de noms que es preveuen com Característiques en comptes d’Extensions i Reproductors en comptes de Connectors (la traducció al català no és oficial).

I vosaltres què n’opineu, què inclouríeu o canviaríeu del gestor de complements?

Share Button