Softcatalà fa 10 anys

Avui és una molt bona notícia celebrar el desè aniversari de Softcatalà, l’organització sense ànim de lucre que ens permet gaudir de molts programes en català. Entre ells molts de Mozilla, com el Firefox i el Thunderbird.

Softcatalà va ser fundat per Jordi Mas, Miquel Piulats i Jordi Coll el 2 d’octubre de 1998. El primer programa escollit per traduir a la nostra llengua va ser el Netscape, i el català es va convertir en el primer paquet d’idioma no oficial per aquest navegador.

Actualment Softcatalà està integrat per desenes de voluntaris (vegi’s que cap d’ells cobra per aquesta feina) i tradueix al català les versions recents de programes tan importants com el Firefox, l’OpenOffice.org, el Gnome, el Gimp… i moltes altres aplicacions. La feina, però, no acaba aquí: Softcatalà ha permès una organització global de tots els traductors de programari en català i per a ells ofereix una memòria de traducció, un recull de termes informàtics amb la seva traducció anglès-català i una guia d’estil.

Avui al Museu d’Història de Catalunya (a Barcelona) es fa una celebració a partir de les 7 del vespre on tothom qui vulgui hi està convidat.

10 anys de Softcatalà
Aprofitant la ocasió, a partir d’ara a FirefoxCAT tindrem l’etiqueta Softcatalà, on hi podreu trobar totes les notícies relacionades amb el tema.

Share Button