El còdec de vídeo Theora deixa de ser beta

Just ahir es va publicar la primera versió estable de Theora, la 1.0. Es tracta d’un còdec lliure que permetrà, en un futur, visualitzar vídeos a través del navegador sense necessitar un connector extern com el Flash, el Java, etc.

Algunes pàgines com la Viquipèdia ja incorporen vídeos .ogg (el format de fitxers que es basen en Theora pel vídeo i Vorbis pel so) que amb les darreres versions no estables del Firefox i l’Opera poden ser consultats en línia sense necessitat de desar-los al nostre ordinador. Sens dubte que el format es consolidi amb una versió estable és un gran impuls per aconseguir un web lliure, sense moltes de les tecnologies privatives actuals.

El desenvolupament, a més, no s’atura, i ja estan pensant en la nova versió: la 1.1 que s’anomenarà Thusnelda: estarà centrada en millorar la qualitat dels vídeos i serà compatible amb la versió 1.0 actual.

The Xiph.Org Foundation announces the release of Theora 1.0.” – Xiph.Org

Share Button